Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. listopadu 2022 12:00
Čas čtení 0:56
Adéla Ježková

Iron Maiden v květnu vystoupí v Praze. Vstupenku si můžeš pořídit od středy

Iron Maiden v květnu vystoupí v Praze. Vstupenku si můžeš pořídit od středy
Zdroj: Iron Maiden/propagační materiál
NEWS HUDBA PRAHA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Legendární heavymetalová skupina potěší i své fanoušky v Česku.

Své zbrusu nové turné s názvem „The Future Past Tour“ přivezou do pražské O2 areny Iron Maiden 30. května 2023. Informuje o tom portál Live Nation. Vstupenky budou v prodeji od středy 9. listopadu pro Live Nation předprodej, od 11. listopadu od 10 hodin dopoledne pak pro všechny. Jejich cena se bude pohybovat od 1 790 do 2 390 Kč. „Mejdni“ se do Prahy vrátí téměř po roce, naposledy tu vystoupili letos 20. června.

Na koncertu zazní dosud nehrané skladby z posledního studiového alba Senjutsu. Hudebníci se ale také zaměří na kultovní desku Somewhere In Time z roku 1986 a další klasické kousky. „Po vydání našeho nejnovějšího alba Senjutsu jsme aktuální Legacy of the Beast Tour trochu aktualizovali tím, že jsme koncert zahájili prvními třemi písněmi z něj, a to v kulisách japonského paláce. Protože nemá příliš smysl to opakovat v rámci turné k albu Senjutsu, přemýšleli jsme o dalších možnostech a rozhodli jsme se vrátit k Somewhere In Time, protože toto turné se neobjevilo v různých retrospektivních turné k historii, která jsme v průběhu let odehráli,“ cituje O2 arena na svém webu zakládajícího člena a baskytaristu Steva Harrise. Za „vzrušující“ označil kombinaci dvou alb také manažer skupiny Rod Smallwood.

Doporučeno
Akce v Praze: Vystoupí The Pretty Reckless, Tallies, Orion nebo Alter Bridge Akce v Praze: Vystoupí The Pretty Reckless, Tallies, Orion nebo Alter Bridge 8. listopadu 2022 8:30

„Rok 2023 bude vzrušujícím obdobím a my se opravdu těšíme, až se se všemi opět setkáme v České republice,“ dodal Harris.

iron maiden
Zdroj: O2 arena/propagační materiál

Poslechni si píseň, kterou letos server The Guardian zhodnotil jako nejlepší za celou (téměř čtyřicetiletou) historii kapely.

Domů
Sdílet
Diskuse