Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
8. listopadu 2022 22:10
Čas čtení 1:10

Hra o ztraceném mládí a nekorektním humoru Last Holiday láká na pivo, cigarety a Petra Rychlého

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Hra o ztraceném mládí a nekorektním humoru Last Holiday láká na pivo, cigarety a Petra Rychlého
Zdroj: Facebook/Last Holiday Game

Last Holiday prý nesedne každému, má ale potenciál stát se lehce kultovním hitem.

Herní studio Boomer Games chystá svou první hru Last Holiday. Simulátor pubertálních prázdnin v roce 2002 má zaděláno trochu na ostudu, ale ještě víc na kultovní status. Uvedl to server CzechCrunch, který s tvůrci nové hry mluvil.

Simulátor pubertálních prázdnin

„Last Holiday se odehrává v malebné severočeské vesničce o prázdninách v roce 2000, kde jeden hodnej sígr hledá útočiště před rozzlobeným fotříkem. Musíš se postarat o všechny své potřeby, jako je jídlo, pití, cíga, pivo, holky a prostě všechno, co k životu na vesnici patří.“ Tak zní oficiální uvedení nové hry. Kdy bude vydána, zatím není jasné.

Svůj hlas právě vznikající české hře propůjčil například herec Petr Rychlý. Účast přislíbil studiu Boomer Games, které za sebou žádný titul nemá. Ohledně své první hry Last Holiday má ale studio nemalé ambice. Vydává ji rovnou ve čtyřech jazycích. Na vývoji hry už pracuje třetím rokem. 

Anketa:
Těšíš se na hru Last Holiday?
Ano, vesnice v roce 2002, to je něco pro mě.
Ne, toto rád*a přenechám boomerům. 
Ano, vesnice v roce 2002, to je něco pro mě.
93 %
Ne, toto rád*a přenechám boomerům. 
7 %

K nálepce boomerů se zakladatelé studia hrdě hlásí. „S druhým spoluzakladatelem jsme pracovali v jedné firmě, výrazně mladší šéf nás po čase oba vyhodil. Že jsme boomeři a neděláme dobrou atmosféru. Když pak hledal náhradu, doslova v inzerátu napsal, že to ‚nesmí být boomer‘,“vysvětlil vznik názvu studia šéf vývojářů. 

Last Holiday
Zdroj: Facebook/Last Holiday Game

Podle tvůrce je pro hru typický i svérázný humor. „Štve nás, když si z něčeho nemůžeme udělat legraci. Já sám jsem milovník trošku nekorektního humoru. To je vidět třeba i na stránkách hry. Takže tam máme vtípky, které mohou být pro někoho za hranou, ale my je máme rádi. Rád překračuji některé hranice, ale ty nejsilnější samozřejmě respektuji. Nestrefujeme se do konkrétních lidí, ale do stereotypů,“ řekl CzechCrunch šéf Boomer Games a zároveň scenárista hry.

Hra podle CzechCrunch provokuje nekorektností nejen díky dabingu. Uživatelé si budou během hry přivydělávat třeba na automatech nebo drobnou kriminalitou. Úroveň stresu zase sníží kouřením cigaret.

Zpět
Sdílet
Diskuse