Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
9. listopadu 2022 9:37
Čas čtení 0:59

Letištní kontrola odhalila kreativního pašeráka. Zbraň schoval do syrového kuřete

Kategorie:
Politika
Uložit Uložené
Letištní kontrola odhalila kreativního pašeráka. Zbraň schoval do syrového kuřete
Zdroj: TSA

V loňském roce agentura TSA uvedla, že na amerických letištích zabavila cestujícím rekordní počet střelných zbraní. Přibližně 85 % z nich bylo podle agentury nabitých.

Američtí dopravní úředníci přistihli cestující při pokusu propašovat do letadla zbraň, kterou ukryli do syrového kuřete. Na floridském letišti Fort Lauderdale-Hollywood odhalili pokus o propašování zbraně v drůbeži úředníci z Úřadu pro bezpečnost dopravy (TSA). Informoval o tom server BBC

Cestující zbraň před nástupem do letadla napěchovali dovnitř nedopečeného kuřete, které ještě zabalili do papírového obalu. Pracovníci TSA na Instagramu žertovali, že jejich plán „nebyl ani z poloviny upečený“.

Úředníci neprozradili, kdo plán vymyslel, ale na fotografiích, které agentura TSA zveřejnila na Instagramu, je vidět, jak policisté zkoumají kuře v prostoru letištní kontroly předtím, než zbraň vyjmou a rozbalí.

Vzhledem k blížícím se každoročním svátkům Dne díkůvzdání se agentura v popisku silně oddala slovním hříčkám. „Kuřata se radikalizují, čím více se blížíme ke Dni díkůvzdání,“ napsal mluvčí TSA.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Travel Tips & Dad Joke Hits 🎶 (@tsa)

„Neradi vám to tady krákáme na vědomí, ale dělat nádivku ze střelné zbraně je ztráta času. Tento nápad nebyl ani z půlky dopečený; byl syrový, mastný a zjevně bez dozoru. Jediný roast, který se tu odehrává, je za tuto špatnou volbu balení! Ať se vám to líbí, nebo ne, pro cestování se zbraněmi a municí platí určitá pravidla,“ uzavřela TSA.

Střelné zbraně nejsou na palubách amerických leteckých společností zakázány, ale musí být přepravovány v odbaveném zavazadle a musí být vybaleny a umístěny v uzamčeném pevném obalu. V loňském roce TSA uvedla, že na amerických letištích zabavila cestujícím rekordní počet střelných zbraní. Přibližně 85 % z nich bylo podle agentury nabitých.

Domů
Sdílet
Diskuse