Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
9. listopadu 2022 16:54
Čas čtení 0:43

Čína začala zbrojit. Si Ťin-pching chce její armádu dostat na světovou úroveň

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Čína začala zbrojit. Si Ťin-pching chce její armádu dostat na světovou úroveň
Zdroj: TASR/Xinhua via AP

Čínský prezident apeluje na posílení armády.

Čína posiluje své ozbrojené složky. Chystá se na případný válečný konflikt. V televizi CCTV o tom mluvil prezident Si Ťin-pching. Dále ale nepřiblížil, které země se v kontextu konfliktu Čína obává. Informuje o tom server South China Morning Post.

„Úkolem armády je se posílit. Celá armáda se musí zaměřit na zlepšení svých schopností a veškerou energii nasměrovat na boj ve válce a schopnosti ji vyhrát,“ přiblížil prezident ve svém vystoupení v televizi CCTV. 

V úterý se prezident sešel také se zástupci Čínské lidové osvobozenecké armády (PLA), na které apeloval, aby se armáda dostala na světovou úroveň do roku 2027. Na setkání komunistické strany mluvil o potřebě vítězství v lokálních válkách a na armádu apeloval, aby „zlepšila trénink a přípravu na válku ve všech aspektech a zlepšila svoje bojové schopnosti a šanci na vítězství“.

Bezpečnostní situace Číny je podle něj čím dál méně stabilní. To je také důvodem, proč se rozhodl zemi militarizovat. Kvůli napjatým vztahům mezi Západem a Ruskem panují obavy, že by Čína mohla situaci využít a napadnout Tchaj-wan. Takový útok na spojence Západu by mohl představovat záminku k rozpoutání dalšího konfliktu.

Domů
Sdílet
Diskuse