Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
11. listopadu 2022 20:15
Čas čtení 0:38

Pozor na podvodníky, vzkazuje Dobrý anděl. Jménem nadace mají žádat o mimořádné příspěvky

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Pozor na podvodníky, vzkazuje Dobrý anděl. Jménem nadace mají žádat o mimořádné příspěvky
Zdroj: Getty Images / Horacio Villalobos

Nadace Dobrý anděl varuje před podvodnými telefonáty.

Dobrý anděl varuje před podvodnými telefonáty. Podvodníci chtějí uhradit mimořádný příspěvek na nemocné dítě nebo zvíře v útulku. Podle vyjádření na svých stránkách nemá organizace s podobnými telefonáty nic společného. 

„V posledních dnech jsme opět zaznamenali sérii podvodných telefonních hovorů, při nichž se volající představil jménem nadace Dobrý anděl a žádal naléhavě o úhradu mimořádného příspěvku pro nemocné dítě nebo zvíře v útulku, případně nabízel za příspěvek zaslání šperků,“ popisuje charitativní organizace.

Podvodníci mají na své oběti emocionálně tlačit a nutit je do okamžitého zaslání mimořádného příspěvku. Obětem mají nabízet i příslib certifikátu, případně za další peníze prodávají šperky. Od podobných praktik se Dobrý anděl distancuje.

Nadace upozorňuje, že příspěvky dobrých andělů přijímá pouze na sbírkový účet 8001008/5500 a pouze bezhotovostně. Takové příspěvky nadále rozděluje rodinám, které se vlivem vážného onemocnění dostaly do těžké životní situace.

„Pokud byste se s podobnými telefonáty setkali, prosím, dejte nám vědět. Nadace Dobrý anděl již v tomto ohledu podniká patřičné právní kroky,“ apeluje nadace.

Domů
Sdílet
Diskuse