Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
12. listopadu 2022 14:42
Čas čtení 1:15

Mila Kunis a stovky dalších celebrit vyzývají Amazon ke stažení antisemitské knihy a dokumentu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Mila Kunis a stovky dalších celebrit vyzývají Amazon ke stažení antisemitské knihy a dokumentu
Zdroj: Larry Busacca/Getty Images

Slavná herečka, která je židovského původu, podepsala dopis žádající Amazon o stažení antisemitského díla, společnost Barnes & Noble už jej po výzvě stáhla.

Herečka Mila Kunis se přidala k více než dvěma stovkám lidí z řad celebrit a zástupců zábavního průmyslu, kteří podepsali otevřený dopis vyzývající společnosti Amazon a Barnes & Noble, aby ze svých platforem odstranily antisemitský dokument a knihu Hebrews to Negroes: Wake Up Black America. Našly se ale i osobnosti, které tuto tvorbu otevřeně propagovaly. 

Slavný basketbalista se omluvil

Dopis zveřejnila nezisková organizace zábavního průmyslu Creative Community for Peace. Mezi více než dvěma sty signatáři jsou kromě Kunis třeba Debra Messing známá ze seriálu Will a Grace nebo bývalá generální ředitelka Paramount Pictures Sherry Lansing. 

„V době, kdy je v Americe více zločinů z nenávisti vůči Židům než vůči jakékoli jiné menšině, drtivě více zločinů z nenávisti vůči židovskému národu na základě náboženství než vůči jakémukoli jinému náboženství, je nepřijatelné, aby se na vašich platformách rozhořel tento druh nenávisti,“ píše se v dopise.

Respektované společnosti jako Amazon a Barnes & Noble by podle Creative Community for Peace neměly profitovat z nenávisti a antisemitismu a zároveň zavírat oči před strachem židovské komunity.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Creative Community For Peace (@ccfpeace)

Zatímco společnost Barnes & Noble už knihu stáhla, na Amazonu je stále dostupná. Jejímu prodeji navíc v minulých dnech pomohl Kyrie Irving. Basketbalista Brooklyn Nets propagoval stejnojmenný dokument na svém Twitteru. Nets ho v reakci suspendovali na pět zápasů, spolupráci se sportovcem přerušila i firma Nike. Irving se následně za propagaci filmu omluvil. 

31. srpna 2023 10:52 Čas čtení 1:41 Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou

„Zveřejnil jsem dokument, který obsahoval některá nepravdivá antisemitská prohlášení a výrazy urážlivé pro židovskou rasu nebo náboženství. Za své činy nesu plnou odpovědnost,“ napsal Irving a omluvil se všem židovským rodinám a komunitám, které jeho příspěvek zasáhl. „Neměl jsem v úmyslu znevažovat židovskou kulturní historii týkající se holokaustu nebo šířit jakoukoli nenávist,“ dodal.

Společnost Amazon nabízí i další kontroverzní texty, včetně knihy Adolfa Hitlera Mein Kampf. V popisu však stojí, že výtěžek je věnován židovským charitativním organizacím a spolkům.

Domů
Sdílet
Diskuse