Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik
12. listopadu 2022 20:06
Čas čtení 0:53

VIDEO: Jeden z nejnebezpečnějších žraloků na světě skočil rybářům přímo do lodi. 150kilový predátor je pořádně vyděsil

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
VIDEO: Jeden z nejnebezpečnějších žraloků na světě skočil rybářům přímo do lodi. 150kilový predátor je pořádně vyděsil
Zdroj: Wikimedia/出羽雀台/volně k užití (ilustrační foto)

Žralok mako patří mezi nejrychlejší a nejagresivnější žraloky.

Novozélandským rybářům se o víkendu povedl nečekaný „úlovek“. U poloostrova Coromandel, který se nachází na Severním ostrově Nového Zélandu, jim totiž do lodi skočil téměř třímetrový a 150kilový těžký žralok mako, informuje USA Today.

Na palubě se v té době nacházelo pět rybářů a měli štěstí, že v té chvíli byli v zadní části plavidla. Jeden z nich se pak přesunul do kabiny, odkud natočil zmítajícího se žraloka na přední palubě.

11. listopadu 2022 14:32 Čas čtení 1:36 Video: Zvědavá chobotnice objala potápěčku, stala se virální senzací Video: Zvědavá chobotnice objala potápěčku, stala se virální senzací

„Se žralokem jsme bojovali už ve vodě, když skákal všude kolem. Řekl jsem kolegům, že pokud nám skočí do člunu, okamžitě ustoupíme. A ono se to 30 vteřin nato opravdu stalo, když nám vyskočil na přední palubu. Bylo to šílené, byli jsme pořádně vyděšení,“ uvedl majitel lodi Ryan Churches pro portál New Zealand Herald.

V jednom momentě se žralok dokonce ohnal tak silně, že ocasem téměř rozbil okno. Churches tvrdí, že s posádkou měli velké štěstí, že jim predátor skočil na přední část lodi, kde jej blokovala čelní skla a konstrukce kabiny. „Jinak to mohl být úplně jiný příběh,“ dodal majitel lodi.

Žralok mako, známý také jako mako ostronosý, patří mezi nejrychlejší a nejagresivnější žraloky. Může vyskočit i devět metrů nad hladinu. Někteří vědci se shodují, že tento druh žraloka dokáže vyvinout rychlost až 100 km/h. Dorůstá délky tři a půl metru a vážit může až 550 kilogramů. Pro člověka je životu nebezpečný. 

Domů
Sdílet
Diskuse