Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
14. listopadu 2022 16:52
Čas čtení 1:37

Lavrov byl dle médií hospitalizován. Rusko odpovědělo videem, na kterém odpočívá v triku queer umělce

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Lavrov byl dle médií hospitalizován. Rusko odpovědělo videem, na kterém odpočívá v triku queer umělce
Zdroj: TASR/AP/Mevlüt Čavušoglu

Agentura AP s odkazem na indonéskou vládu informovala v pondělí o tom, že ruský ministr zahraničních věcí Sergej Lavrov měl být před summitem G20 na Bali hospitalizován. Rusko se ale proti tomu ohradilo a poslalo vzkaz v podobě videa s ministrem.

Ještě ani nestihl začít a už je kolem něj kontroverze. Mluvíme o summitu G20, který začne v úterý na indonéském Bali a na který již dorazil i ruský zástupce, ministr zahraničních věcí Sergej Lavrov. Jak uvádí TASR, zpravodajská agentura AP s odvoláním na indonéskou vládu totiž informovala o tom, že ruský ministr musel být ihned po příletu hospitalizován v nemocnici. 

Rusko se každopádně proti této zprávě tvrdě ohradilo a sdílelo video Lavorova, na němž sedí u štosu papírů na Bali. Ve videu mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharova navíc mluví o tom, že se připravuje na summit a že informace o hospitalizaci nejsou pravdivé. Všímavým lidem na internetu také neuniklo, že Lavrov má na sobě triko se slavnou korunou s nápisem Basquiat. Jedná se o ikonickou kresbu afroamerického queer umělce.

13. listopadu 2022 16:22 Čas čtení 0:51 Ruští školáci budou mít opět povinný vojenský výcvik, trénovat budou minimálně 140 hodin ročně Ruští školáci budou mít opět povinný vojenský výcvik, trénovat budou minimálně 140 hodin ročně

O tom, že informace byly podle Ruska nepravdivé, informoval i The New York Times. Z hospitalizace se ale poté vyklubala pouze kontrola u doktora, kterou upřesnil guvernér Bali I Wayan Koster. Dle jeho slov by měl být ministr zdravý.

Zdravotní problémy jsou lež, tvrdí Zacharova

Informace byla „vodou na mlýn“ ruské straně, která se proti článku okamžitě ohradila. Mluvčí ruského ministerstva zahraničních věcí Marija Zacharova navíc sdílela na sociální síti Telegram video, na němž má být ministr Lavrov na Bali připravující se na úterní summit. Uvedla, že zprávy o hospitalizaci jsou „fake“, bližší informace o lékařské kontrole ale nepodala.

Na videu je Lavrov zachycen u štosu papírů, vedle něhož má iPhone. Ministr měl na sobě triko se symbolem koruny afroamerického umělce Jeana-Michela Basquiata, zástupce queer komunity, čehož si všimly sociální sítě. Lavrov dodal, že se jedná o politickou hru. „Už deset let píšou, že náš prezident onemocněl,“ dodal Lavrov, jenž vyzval západní novináře, aby psali poctivěji a pravdivěji.

G20

Summit G20 na Bali bude sedmnáctým setkáním tzv. Skupiny dvaceti, tedy největších ekonomik světa. Členy jsou Argentina, Austrálie, Brazílie, Čína, Francie, Indie, Indonésie, Itálie, Japonsko, Jihoafrická republika, Kanada, Korejská republika, Mexiko, Německo, Rusko, Saúdská Arábie, Turecko, Spojené království, USA a Evropská unie včetně Španělska jako stálého hosta.

25. října 2022 9:30 Čas čtení 6:57 Jean-Michel Basquiat se ve 27 letech předávkoval heroinem, dnes o něm rapuje Jay-Z a jeho obrazy se prodávají za desítky milionů Jean-Michel Basquiat se ve 27 letech předávkoval heroinem, dnes o něm rapuje Jay-Z a jeho obrazy se prodávají za desítky milionů

Lavrov bude jednat i za prezidenta Vladimira Putina, který se do Indonésie nevypravil. Summit si dal za cíl projednat tři hlavní témata – celosvětovou zdravotní strukturu, digitální změny a udržitelnou transformaci energetiky. Očekává se také jednání o momentálně probíhající válce na Ukrajině, která se podepisuje do většiny světových problémů.

Zpět
Sdílet
Diskuse