Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
16. listopadu 2022 7:32
Čas čtení 1:19

Donald Trump bude v roce 2024 znovu kandidovat na prezidenta

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Donald Trump bude v roce 2024 znovu kandidovat na prezidenta
Zdroj: TASR/AP/Joe Maiorana

Slíbil, že v roce 2024 zabrání opětovnému zvolení Joea Bidena prezidentem.

Bývalý americký prezident Donald Trump ve středu oficiálně oznámil, že se v roce 2024 bude opět ucházet o úřad prezidenta Spojených států. Řekl to svým příznivcům ve velkém přijímacím sále své rezidence v Mar-a-Lago ve státě Florida. Chce prý zabránit tomu, aby znovu vyhrál Joe Biden. Současný lídr USA na Trumpovo oznámení kandidatury už reagoval.

Biden: Trump v úřadě selhal 

Krátce před setkáním se svými sympatizanty podal Trump příslušným úřadům oficiální dokumenty pro svou kandidaturu na prezidentské volby v roce 2024.

„Aby byla Amerika opět skvělá a slavná, oznamuji svou kandidaturu na prezidenta Spojených států amerických,“ řekl sedmašedesátiletý Trump za bouřlivého potlesku svých podporovatelů. Podle CNN dával během projevu často do kontrastu své úspěchy z prvního období s politikou Bidenovy vlády a současnou ekonomickou situací. Podle média také uvedl řadu nepravdivých výroků. 

Bidena ve své řeči zkritizoval. Současný šéf Bílého domu podle něj dovolil, aby byly Spojené státy zemí plnou násilí a zločinu, kde prudce stoupající ceny ničí americké domácnosti. Exprezident se vrátil také k volbě v roce 2020, kdy ho Biden porazil. Trump zopakoval, že volby byly zmanipulované, a odsoudil používání papírových hlasovacích lístků.

Joe Biden už na Trumpovo oznámení kandidatury reagoval. Jeho předchůdce prý v úřadu selhal a nechal Spojené státy padnout. Svůj tweet z indonéského ostrova Bali, kde právě probíhá summit G20, doprovodil Biden videokompilací. V ní uvedl, že Trump jako prezident šéfoval ekonomice ve prospěch bohatých, útočil na systém zdravotní péče a práva žen a podněcoval násilnický dav, když se snažil zvrátit svou prohru ve volbách v roce 2020. 

18. dubna 2024 13:00 Čas čtení 7:00 Bílý dům, nebo vězení? Shrnujeme pikantní kauzy, kvůli kterým Donaldu Trumpovi teče do bot Bílý dům, nebo vězení? Shrnujeme pikantní kauzy, kvůli kterým Donaldu Trumpovi teče do bot

Momentálně je Trump jediným republikánským kandidátem na úřad prezidenta. Velké šance se však v souboji o Bílý dům dávají guvernérovi státu Florida Ronu DeSantisovi.

Úřadující prezident Joe Biden také oznámil, že bude pravděpodobně kandidovat znovu.

Domů
Sdílet
Diskuse