Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
16. listopadu 2022 10:25
Čas čtení 0:54

Zemřel Jaromír Jágr starší, bylo mu osmdesát dva let

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Zemřel Jaromír Jágr starší, bylo mu osmdesát dva let
Zdroj: Profimedia/Ondrej Nemec

Jaromír Jágr byl aktivním hokejistou a později funkcionářem hokejového klubu Rytíři Kladno.

V úterý po vážných zdravotních problémech zemřel Jaromír Jágr starší. Bývalému hokejistovi a otci Jaromíra Jágra bylo osmdesát dva let. Zprávu webu Extra.cz potvrdil Jágrův synovec Jiří Kalla. Sám hokejista zveřejnil fotografii s tatínkem a vzkaz prostřednictvím Instagramu. 

Byl tím, kdo přivedl Jaromíra Jágra k hokeji

„Jestli je pravda, že si děti před narozením vybírají rodiče, tak mé první rozhodnutí bylo to nejlepší, které jsem kdy udělal. Děkujeme za vše, tati,“napsal Jágr do instagramového příběhu ke společné fotce s otcem.

Jak informuje portál Hokej.cz, Jágr starší stál od roku 1994 v čele kladenského klubu, o sedmnáct let později symbolicky předal Rytíře svému synovi. Poslední dobou se potýkal s vážnými zdravotními problémy.

„Od roku 1994, kdy odvrátil zánik hokeje v Kladně, stál dlouhých 17 let v čele klubu. (...) Jaromír Jágr starší zůstal dobrou duší kladenského hokeje, která ho léta držela nad vodou jako poslední záchrana. Místo v Síni slávy mu proto právem náleží,“stojí v jeho medailonku na webu kladenských Rytířů.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Jágr starší sám hokej aktivně hrál, byl obráncem TJ VKD Kladno. K hokeji následně přivedl svého syna, doposud druhého nejproduktivnějšího hokejistu v historii NHL. „Vždy věděl, že musí trénovat více než ostatní, aby byl lepší. Vždyť v mládí dokázal odehrát v jednom dni i tři zápasy. Myslím si, že je to hlavně o tréninku. Bylo štěstí, že ho to bavilo,“ citoval slova Jágra seniora o synovi web Hokej.cz

Domů
Sdílet
Diskuse