Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
16. listopadu 2022 16:42
Čas čtení 0:36

Zeman se musí omluvit svému bývalému poradci. Rozhodl o tom soud

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Zeman se musí omluvit svému bývalému poradci. Rozhodl o tom soud
Zdroj: FOTO TASR - Martin Baumann

Zeman se má omluvit za svůj výrok pronesený během televizního rozhovoru v listopadu 2017.

Prezident Miloš Zeman se musí dle soudu omluvit svému bývalému poradci. Podle soudkyně pronesl Zeman o Zdeňku Šarapatkovi dehonestující a nepravdivý výrok. Informoval o tom server Seznam Zprávy.

Zemanův bývalý poradce Zdeněk Šarapatka se domáhal omluvy za pomlouvačný Zemanův výrok. Verdikt pražského krajského soudu je pravomocný a Zeman se musí bývalému členu Rady České televize skutečně omluvit. 

 
Spor mezi oběma uzavřela soudkyně Hana Lojkásková. Zeman se má omluvit za svůj výrok pronesený během televizního rozhovoru v listopadu 2017. Prezident tehdy řekl, že Šarapatka byl v minulosti jako člen sboru jeho poradců na Úřadu vlády ČR vyhozen pro svou neschopnost.

„Pan žalovaný (Miloš Zeman) si neověřil informace předtím, než pronesl zmíněný velmi dehonestující výrok,“ uvedla soudkyně Lojkásková během zdůvodnění svého rozsudku. A doplnila, že se tak ztotožňuje se závěry soudu prvního stupně.

Podle rozhodnutí soudu má Zeman poslat Šarapatkovi dopis s omluvou do sedmi dnů od doby, kdy mu přijde rozsudek písemně.

Zpět
Sdílet
Diskuse