Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. listopadu 2022 12:00
Čas čtení 4:59
Tereza Šnajdrová

Jack Harlow poprvé v Česku: Vyprodané hale naservíroval TikTok hity i pořádnou nálož rapu (Reportáž)

Jack Harlow poprvé v Česku: Vyprodané hale naservíroval TikTok hity i pořádnou nálož rapu (Reportáž)
Zdroj: Flickr/Robin Andersson/volně k užití
REFRESHER ČESKO KONCERTY KULTURNÍ AKCE PRAHA RAP
Uložit Uložené

V sobotu 19. listopadu se v pražské Malé sportovní hale na Výstavišti konal koncert amerického rappera Jacka Harlowa, na kterém nechyběl ani Refresher. Z akce ti přinášíme reportáž.

V sobotu 19. listopadu vystoupil v Česku vůbec poprvé americký rapper Jack Harlow pod taktovkou Fource. Koncert, který se uskutečnil v pražské Malé sportovní hale v Holešovicích, se jen pár hodin před začátkem vyprodal a show talentovaného umělce, jehož hudba vládne TikToku, si nenechaly ujít tisíce lidí. Na místě nechyběl ani Refresher a z koncertu ti přináší reportáž.

Doporučeno
Whats Poppin nebo Industry Baby. Tyto tracky dostaly Jacka Harlowa na vrchol, ale vše není tak růžové, jak by se mohlo zdát Whats Poppin nebo Industry Baby. Tyto tracky dostaly Jacka Harlowa na vrchol, ale vše není tak růžové, jak by se mohlo zdát 16. července 2022 11:30

Nippa jako support bavil

Celý večer odstartoval přesně ve 20:00 hodin, kdy na stage v Malé sportovní hale přišel DJ a nedočkavé fanoušky a fanynky potěšil několika mashupy oblíbených hip hopových písní. Příchozí už od prvních momentů tančili, zpívali, sem tam vykřikovali jméno hlavní hvězdy večera a bavili se, jako by na sobotní večer čekali roky.

Někteří však o začátek show přišli. Ačkoli třeba přišli včas, brigádníci v šatně Malé sportovní haly bojovali se štítkováním bund a kabátů, se kterým si neuměli úplně poradit, a před šatnou se tak tvořily velké fronty, které některé uvěznily i na 30 minut. Na tom by chtělo do příště zapracovat.

O čtvrt hodiny později se na pódiu zjevil support, londýnský R&B umělec Nippa. Toho diváci přivítali nadšeným potleskem a zdálo se, jako by snad někteří přišli jen kvůli němu. Krátký set, který byl však skvělým průřezem jeho tvorby, davy v hale rozpálil. Velké podpory si byl vědom i sám Nippa, který před publikum nastoupil v modré sportovní soupravě, a chvílemi se zdálo, jako by jej mohutný potlesk dojal. Dvaadvacetiletý umělec pak ke konci svého setu vyzval všechny fanoušky a fanynky, ať nad hlavami rozsvítí své mobily, a téměř celá hala jej poslechla. Pak se ztratil jako pára nad hrncem a začalo půlhodinové čekání na rappera, kvůli kterému všichni přišli.

Jack Harlow
Zdroj: Getty Images/Joseph Okpako/WireImage

Jack Harlow poprvé v Česku, ve své nejlepší formě

V devět hodin večer se pak zhasla světla, fanoušci a fanynky vytáhli své telefony a na pódium přišel Jack Harlow. Teprve čtyřiadvacetiletý rapper se sice na vrchol dostal až v roce 2020, ale svým působením na pódiu si byl jistý a už od prvních tónu skladby Dua Lipa z alba Come Home The Kids Miss You bylo jasné, že je ve své nejlepší formě.
 

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš české hory na slepé mapě? KVÍZ: Poznáš české hory na slepé mapě? 17. dubna 2024 12:00

Následovala Young Harleezy ze stejné desky a poprvé více promluvil i k divákům. Poděkoval za podporu, za to, kolik fanoušků a fanynek jej přišlo podpořit, a rozpovídal se o tom, že nejlepší pocit je ten, když někomu dokážeme, že se mýlí. Tím mladý rapper narážel na své začátky, na to, jak o něm lidé mluvili „sra*ky“ a tvrdili, že má pouze jeden dobrý song. Dnes už má Jack Harlow na svém kontě sedm úspěšných alb a desítky singlů, které se staly na sociálních sítích virálními.
 
Pak už se Malou sportovní halou linuly tóny singlu Tyler Herro nebo Route 66 z alba Thats What They All Say, po kterých si vzal rapper opět slovo. Jacka Harlowa znají fanoušci a fanynky jako Casanovu, charismatického lamače dívčích srdcí a i on sám se často označuje za „dívčího bosse“. Do této role se pasoval také v sobotu večer. S publikem neustále komunikoval, vtipkoval s ním, ale ukazoval mu i pokoru.
 
Po písni Route 66 proto promluvil o tom, že je v Česku vůbec poprvé, poprvé v Praze a všichni, kdo přišli na jeho koncert, mu tak pomáhají psát historii. Slíbil, že tu není naposled, za což si vysloužil mohutný potlesk, a v návaznosti na nadcházející track se publika zeptal, kdo jej znal a podporoval už před rokem 2020. V davu se zvedly stovky rukou a nahoře už zůstaly. Následovaly totiž zkrácené verze písní Sundown, Warsaw, Thru The Night a Ghost, které najdeš na albech z roku 2018 a 2019.

Nejznámější TikTok hity i méně známé intimní písně

Jack Harlow seznámil fanoušky a fanynky v Praze s celou svojí tvorbou. V průběhu večera zazněla populární píseň Nail Tech, ale také méně známé – v případě Jacka mluvíme o desítkách milionů poslechů na Spotify – Like A Blade Of Grass nebo Love Is Dro.

 
V druhé polovině sobotního večera pak rapper nechal ztlumit světla v Malé sportovní hale a příchozích se zeptal, zda někdo přišel s partnerem či partnerkou. Dav zvedl ruce, ale rapper jej zchladil. „Páry jsou sice hezké, ale tento song je pro singles. Kdo je tady single?“ zakřičel za mocného potlesku a dal se do rapování Side Piece.
 
Pak se opět ujal slova a pochválil krásy Prahy, kterou si i přes minusové teploty stihl projít a viděl její malebnou architekturu. Jednu věc ale mladý rapper z Kentucky neviděl. Navázal tak na track I wanna see some ass, který byl lehce přebasovaný, ale publikum se nenechalo odradit. „I wanna see some ass, I wanna see some ass. Baby, can you do it like that? From the front to the back. She said, I don't wanna move too fast, til she hit that gas,“ zpívala téměř celá hala.
 
„Je tady někdo se svým nejlepším kamarádem? A nejlepší kamarádkou? Holkou, která by nikdy nepřefikla vašeho kluka?“ zeptal se Jack Harlow a vrhl se na Already Best Friends, během které po celé hale začaly vznikat menší mosh pity.

jack harlow
Zdroj: FilmMagic/Michael Hickey

Dvojitá nálož Industry Baby

Pak už následovalo to, kvůli čemu někteří přišli. Na Grammy nominovaná píseň Industry Baby, kterou mladý rapper nazpíval spolu s Lil Nasem X a která se stala virální. Na TikToku trenduje už více než rok a jenom na Spotify má 1,5 miliardy poslechů. Publikum tančilo, z plných plic zpívalo a sobotní večer si užívalo, jako by měl být poslední.
 
Jack Harlow chtěl ze svého prvního koncertu v Praze vytěžit maximum. Jako další proto zahrál stejně populární track Whats Poppin, za což si vysloužil mohutný potlesk. „What's poppin'? (Pooh, you a fool for this one.) Brand new whip, just hopped in (ay, just hopped in). I got options (oh Lord, Jetson made another one). I could pass that bitch like Stockton (it ain't nothin'),“ rapovalo spolu s Jackem publikum. Stejně tomu pak bylo i v případě First Class, která naznačovala, že se jedná o poslední píseň sobotního večera, a fanoušci a fanynky si ji chtěli užít naplno.
 
Jack Harlow jako by se večera v pražských Holešovicích nechtěl vzdát, a pro mnoho úspěchů tak v úplném závěru znovu sáhl po Industry Baby, což rozpálení fanoušci a fanynky ocenili. Ještě předtím však poděkoval své crew a všem, kteří si koupili lístek, podpořili jej a přišli do Malé sportovní haly. Po Industry Baby se rozloučil a odešel.

Když efekty nejsou potřeba

Jack Harlow nám ukázal, že velkolepých efektů není ke skvělé show potřeba. V sobotu večer se obešel bez plamenometů, ohňostrojů, tanečnic a stage plné obrazovek. Místo toho vsadil na lidskost, přátelské vystupování a kvalitní rap, kterým nám učaroval. Pomohl si jen jednoduchou videoprojekcí, která byla promítána za ním, ale i kdyby nebyla, show by to rozhodně neuškodilo.

Doporučeno
Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? 16. dubna 2024 7:00

Rapper Česku ukázal, proč je tak populární a proč mu mnozí světoví hudební kritici předpovídají zářnou budoucnost. Jackova komunikace s publikem bavila a jeho charisma zaplnilo celou Malou sportovní halu. Talentovaný rapper je ve své nejlepší formě, jeho rapování bylo téměř bezchybné a doufáme, že dostojí svému slovu a není to naposledy, co Česko navštívil.

Jediné minus celého sobotního večera vidíme v tom, kolik telefonů se vznášelo vzduchem. Je hezké natočit si jednu dvě oblíbené písně jako vzpomínku, ale přes displeje tolika telefonů nebylo mnohdy vidět na stage a trochu to kazilo prožitek z celého koncertu. 

V Refresheru ti každý den přinášíme zajímavé články z Česka i zahraničí. Pokud se ti naše tvorba líbí, podpoř redakční tým a staň se členem Refresher+ klubu. Členstvím budeš sbírat kredity, které můžeš proměnit za vstupenky na koncerty, a příště se na show Jacka Harlowa třeba podíváš i zadarmo.
Domů
Sdílet
Diskuse