Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ivan Koribanič
20. listopadu 2022 14:04
Čas čtení 0:43

MS 2022 v Kataru: Robbie Williams vystoupí na turnaji. „Bylo by pokrytecké nezúčastnit se,“ argumentuje zpěvák

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
MS 2022 v Kataru: Robbie Williams vystoupí na turnaji. „Bylo by pokrytecké nezúčastnit se,“ argumentuje zpěvák
Zdroj: WireImage/Don Arnold

Robbie Williams by měl na otvíracím ceremoniálu vystoupit vedle zpěváka Jungkooka.

Zatímco Dua Lipa či Shakira možnost vystoupit na MS 2022 v Kataru kvůli porušování lidských práv odmítly, Robbie Williams pozvání přijal, píše server Ladbible.

48letý zpěvák, který vystupoval i na minulém mistrovství světa v Rusku v roce 2018, pro Il Venerdi řekl, že by bylo pokrytecké nezúčastnit se akce v Kataru, a to i navzdory dlouholetému porušování lidských práv v zemi a propojení na islámský extremismus.

20. listopadu 2022 11:00 Čas čtení 6:24 V Kataru začíná mistrovství světa ve fotbale. Při výstavbě areálu zemřely tisíce imigrantů, fanoušci vyzývají k bojkotu V Kataru začíná mistrovství světa ve fotbale. Při výstavbě areálu zemřely tisíce imigrantů, fanoušci vyzývají k bojkotu

Robbie Williams své rozhodnutí dále brání tím, že v minulosti již vystupoval v zemích s pochybným pozadím. Proto by bojkotování Kataru bylo pokrytecké. „Nikde neschvaluji žádné porušování lidských práv. Ale v tom případě bych neměl vystupovat ani ve své kuchyni,“ řekl zpěvák. „Každý, kdo píše zprávy s textem ,ne Kataru‘, to dělá na čínské technologii.“

Williams je přesvědčen o tom, že pokud bychom jako společnost aplikovali případ Kataru na celý svět, tak „by nikdo nemohl nikam jít“. Robbieho Williamse po rozhodnutí vystoupit v Kataru začala kritizovat spousta lidí.

20. listopadu 2022 13:26 Čas čtení 0:42 Fotogalerie: Jak vypadají obří stadiony na mistrovství světa v Kataru? Někdo si myslí, že jako vulva Fotogalerie: Jak vypadají obří stadiony na mistrovství světa v Kataru? Někdo si myslí, že jako vulva

„Buďte upřímný a řekněte, že peníze byly příliš dobré na to, abyste je odmítl,“ napsal jeden z komentátorů. Zpěvák by měl vystoupit na otvíracím ceremoniálu po boku k-popové hvězdy Jungkooka.

Domů
Sdílet
Diskuse