Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
20. listopadu 2022 19:00
Čas čtení 1:06

MS ve fotbale 2022: Katar v prvním zápase šampionátu podlehl Ekvádoru 0:2

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené

První zápas mistrovství světa ve fotbale je za námi. Dominoval Ekvádor.

V neděli bylo oficiálně zahájeno mistrovství světa ve fotbale a do úvodního zápasu nastoupil domácí Katar, který však do šampionátu nevkročil úspěšně. Domácí mužstvo narazilo na výběr Ekvádoru, který si v prvním mači zajistil výhru 0:2.

Fanoušci se zvedali ze židlí už ve třetí minutě, kdy se za záda katarského brankáře trefil Enner Valencia, gól ale kvůli ofsajdu nebyl uznán. Netrvalo však dlouho a v šestnácté minutě se Valencia trefil znovu, tentokrát z penalty. Ekvádor tak šel do vedení. Přesnou mušku potvrdil Valencia i v jednatřicáté minutě, kdy zvýšil náskok svého týmu na 2:0. Po první půli tak Ekvádorci šli do kabin s pohodlným vedením.

20. listopadu 2022 11:00 Čas čtení 6:24 V Kataru začíná mistrovství světa ve fotbale. Při výstavbě areálu zemřely tisíce imigrantů, fanoušci vyzývají k bojkotu V Kataru začíná mistrovství světa ve fotbale. Při výstavbě areálu zemřely tisíce imigrantů, fanoušci vyzývají k bojkotu

V druhém poločase si aktivnější Ekvádor vytvořil pár dalších zajímavých šancí, své snažení ale v další góly už neproměnil. Katar se v zápase dostal k pěti střelám, žádná z nich však nezamířila mezi tři tyče. Závěrečný hvizd tak rozhodl o konečném výsledku 0:2 pro Ekvádor. 

Další zápasy mistroství světa budou pokračovat v pondělí. Ve 14:00 se proti sobě postaví Anglie a Írán, v 16:00 bude následovat zápas Senegalu a Nizozemska a fotbalové pondělí ve 20:00 zakončí střet USA s Walesem.

ekvádor katar
Zdroj: Getty Images/Michael Steele
20. listopadu 2022 13:26 Čas čtení 0:42 Fotogalerie: Jak vypadají obří stadiony na mistrovství světa v Kataru? Někdo si myslí, že jako vulva Fotogalerie: Jak vypadají obří stadiony na mistrovství světa v Kataru? Někdo si myslí, že jako vulva

Před zápasem na stadionu proběhl zahajovací ceremoniál, jehož součástí bylo hudební představení, světelná show i ohňostroj. Na místě promluvil i americký herec Morgan Freeman, který ve své řeči prezentoval myšlenku sjednocování a jednoty.

S letošním mistrostvím světa ve fotbale se pojí řada kontroverzí. To zejména kvůli porušování lidských práv, ke kterému podle neziskových organizací v Kataru dlouhodobě dochází. V zemi jsou utlačovány sexuální menšiny a při samotné výstavbě stadionů a infrastruktury v Kataru zemřely kvůli příšerným podmínkám tisíce pracujících migrantů. Více o celé kauze si můžeš přečíst v našem podrobném článku.

Domů
Sdílet
Diskuse