Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková TASR
20. listopadu 2022 19:22
Čas čtení 0:37

Klimatičtí aktivisté obsadili restauraci šéfkuchaře Gordona Ramsayho

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Čtrnáct členů Animal Rebellion vstoupilo kolem 18:00 hodin do restaurace v londýnské čtvrti Chelsea a požadovalo revizi britského potravinového systému.

Ekologičtí aktivisté v sobotu večer obsadili londýnskou restauraci britského televizního šéfkuchaře Gordona Ramsayho a požadovali revizi britského potravinového systému. Informovala o tom v neděli agentura TASR.

Čtrnáct členů Animal Rebellion vstoupilo kolem 18:00 hodin do restaurace v londýnské čtvrti Chelsea a usedlo ke stolům vyhrazeným pro hosty.

24. října 2022 8:06 Čas čtení 1:20 Klimatičtí aktivisté polili bramborovou kaší obraz od Moneta Klimatičtí aktivisté polili bramborovou kaší obraz od Moneta
gordon ramsey
Zdroj: Getty Images/Ethan Miller

Aktivisté podle The Guardianu drželi v rukou falešné jídelní lístky s podrobnými údaji o ekologických nákladech na přípravu jídel nabízených v restauraci a po několika hodinách, kdy byl podnik uzavřen, odešli.

„Tato luxusní restaurace ztělesňuje nerovnost, kterou v současné době ve Spojeném království zažíváme, a také popírání závažnosti klimatické krize. Potřebujeme zásadní změnu potravinového systému a všichni za to musíme převzít odpovědnost,“ napsala organizace na sociální síti Twitter.

5. listopadu 2022 12:05 Čas čtení 1:11 V Berlíně zemřela cyklistka po srážce s nákladním vozem. Pomoc se zpozdila zřejmě i kvůli klimatickým protestům V Berlíně zemřela cyklistka po srážce s nákladním vozem. Pomoc se zpozdila zřejmě i kvůli klimatickým protestům

Mluvčí restaurace Gordona Ramsayho v reakci uvedl, že každý má právo na svůj názor a přesvědčení. „Násilné vniknutí do restaurace, rušení těžce pracujícího personálu při práci a zkažení večera hostům, kteří čekali na rezervaci několik měsíců, je však neuvěřitelně nevhodné a hluboce neuctivé,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse