Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. listopadu 2022 8:50
Čas čtení 1:10
Radim Šlechta

VIDEO: Komik hodil 10 tisíc liber do drtičky. Je to vzkaz pro Davida Beckhama

VIDEO: Komik hodil 10 tisíc liber do drtičky. Je to vzkaz pro Davida Beckhama
Zdroj: TASR/AP
NEWS MS 2022 V KATARU
Uložit Uložené

Komik prosil fotbalistu, aby ukončil spolupráci s Katarem.

Komik a moderátor Joe Lycett reaguje na podporu katarského mistrovství světa ve fotbale ze strany Davida Beckhama. Ve videu, které fotbalové ikoně poslal, zničil dva balíčky papírů, na první pohled připomínajících bankovky. Původně je chtěl dát na charitu.

„Pokud ukončíš svoje spojení s Katarem, daruju deset tisíc liber (cca 280 tisíc korun, pozn. red.) na organizace podporující queer osoby ve fotbale. Jestli to ale neuděláš, v neděli před slavnostním zahájením je hodím do drtičky. Budou rozcupovány, tak jako tvoje pozice gay ikony,“ vzkázal fotbalistovi Lycett. Narážel tak na fakt, že David Beckham je ambasadorem letošního mistrovství světa.

V minulosti se fotbalista objevil například na titulní stránce časopisu Attitude pro gay lidi a pro část z nich platil za ikonu. Lycett ale upozorňuje, že spojení s Katarem tuto jeho pozici podrývá. Za homosexualitu v zemi hrozí až sedm let vězení. David Beckham dostane za svou funkci ambasadora turnaje 150 milionů liber. Podle Lycetta měl ale od dohody odstoupit.

Beckham tak ale neučinil a Lycett udělal, jak slíbil. V neděli se na jeho Twitteru objevilo video, na kterém je komik oblečen do kostýmu z duhového peří a do drtičky hází cosi, co připomíná bankovky. Současně s tím spustil i webové stránky benderslikebechkam.com, na nichž vzkaz pro fotbalistu rovněž zveřejnil.

Z videa není jisté, zda se jednalo o skutečné bankovky, nebo jen o rekvizitu. Lycettův kousek hodnotí část veřejnosti pozitivně. Objevují se ale i hlasy, které jej kritizují. Bývalá ministryně kultury Nadine Dorries komika před ničením peněz varovala, ještě než je stihl zničit.

Doporučeno
Obrovské drama! Argentinci jsou mistry světa, finále proti Francii vyhráli po penaltách Obrovské drama! Argentinci jsou mistry světa, finále proti Francii vyhráli po penaltách 18. prosince 2022 18:59

„Zničení 10 tisíc přinese Joeu Lycettovi víc škody než užitku. Nikdo si o něm nebude myslet nic strašného, když si svůj kousek rozmyslí a peníze dá místo do drtičky lidem bez domova,“ napsala bývalá ministryně na Twitter.

Domů
Sdílet
Diskuse