Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
21. listopadu 2022 18:04
Čas čtení 1:26

Vrabel vyhrožoval Fialovi a dalším politikům. Incidentem se zabývá policie

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Vrabel vyhrožoval Fialovi a dalším politikům. Incidentem se zabývá policie
Zdroj: Policie ČR

Organizátor protivládních demonstrací Ladislav Vrabel v neděli prohlásil, že kdyby se potkal s premiérem Petrem Fialou a dalšími politiky jeho kabinetu, neodešli by po svých.

Organizátor protivládních demonstrací Ladislav Vrabel měl v neděli vyhrožovat premiéru Petru Fialovi (ODS) a dalším členům kabinetu. Ve videu pro Raptor TV prohlásil, že pokud by je potkal, neodešli by po svých. Naznačoval také, že „nenásilná revoluce“ nemusí být jediná cesta. Případem se podle Deníku N zabývá pražská policie.

Profil Ladislava Vrabela byl na Facebooku zablokován, a tak organizátor protivládních demonstrací musel své vyjádření zveřejnit na stránce Raptor TV. „Uvědomil jsem si, co dělá náš premiér Fiala, ministryně obrany Jana Černochová, ministr vnitra Vít Rakušan. Oni rozpoutávají válku. Kdyby byli vedle mě, můžu vám říct, že by rozhodně neodešli z místnosti po svých, aby šli dál rozpoutávat válku,“ řekl ve více než hodinu a půl dlouhém videu. 

Jak zjistil Deník N, výhrůžky v pondělí začala prověřovat policie. „Policisté se tím na základě podnětu zabývají,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk. 

Deník N se proto spojil také s Vrabelem, kterému položil hned několik otázek. Organizátor na ně však odmítl odpovědět a telefon položil. Později deníku odpověděl, že Fiala, Černochová a Rakušan by neodešli po svých, protože by jim otevřel oči. „Vysvětlil bych jim, kolik utrpení přináší válka, a oni by prozřeli a stali se jinými, úplně novými lidmi. Takže by odcházeli jako vlastně úplně jiní lidé,“ stálo v SMS.

„Nenásilná“ revoluce je možná špatně

Ve videu zveřejněném na Raptor TV Vrabel promluvil i o tom, zda není načase změnit koncept „nenásilné“ revoluce. „Přátelé, když jsem včera viděl ten film (Na západní frontě klid), říkal jsem si, že něco je špatně, možná ta naše nenásilná revoluce… Prostě možná bychom to měli vzít z jiného konce, protože ti lidé táhnou Českou republiku do války,“ řekl.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Později však rétoriku zmírnil. „Jsme v demokracii, kde máme dvě možnosti. Buď nějaká skupina převezme moc násilnou silou, to je násilná revoluce. Nebo máme možnost nenásilné revoluce. Spojíme tak velkou část lidí, že bude evidentní, že většina nechce tuhle vládu. A o to se snažím. Pakliže nevyjdou lidi do ulic, jsou další dvě možnosti. Buď se revoluce nestane, nebo se stane násilná revoluce. Co se mě týče, na násilnou revoluci nemám moc chuť, protože u násilné revoluce teče krev, a to není něco, co bych si přál,“ dodal aktivista.

Domů
Sdílet
Diskuse