Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
22. listopadu 2022 13:45
Čas čtení 1:29

Při střelbě v gay baru v Coloradu zachránili životy veterán a trans žena. Ta na střelce dupla podpatkem

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Při střelbě v gay baru v Coloradu zachránili životy veterán a trans žena. Ta na střelce dupla podpatkem
Zdroj: Refresher/David Marcin

Střelba v nočním gay klubu v coloradském městě Colorado Springs si vyžádala 5 životů. Jak se nyní ukazuje, mohla dopadnout mnohem hůř nebýt duchapřítomnosti válečného veterána a statečné trans ženy.

Sobotní útok v nočním gay klubu v coloradském městě Colorado Springs si vyžádal 5 životů a 18 zraněných, dle nových informací to ale mohlo být mnohem horší nebýt hrdinné trans ženy. Informoval o tom americký veterán Richard Fierro, který byl v době střelby na místě se svou rodinou. Když se na střelce vrhl, křičel o pomoc. Tu mu poskytla trans žena, která podupala muže svými podpatky, pročež Fierro mohl střelce zpacifikovat, píše TMZ

20. listopadu 2022 12:50 Čas čtení 0:30 Útočník v Coloradu střílel v nočním gay klubu, pět lidí zemřelo Útočník v Coloradu střílel v nočním gay klubu, pět lidí zemřelo

V neděli jsme tě informovali o tragické události, která se stala v klubu s názvem Club Q, což je noční klub pro dospělé gaye a lesby, kde se pořádají tematické večery, jako je karaoke, drag show, a vystupují DJové. Policie obdržela, dle poručice policie Pamely Castro, první telefonát o střelbě krátce před půlnocí.


Útočníkem byl Anderson Lee Aldrich, který se snažil zabít co nejvíce lidí. Povedlo se mu ukončit 5 životů a 18 lidí zranit, než se k němu Fierro zvládl propracovat a po vojensku jej odzbrojit. Když se s ním bil na zemi, potřeboval pomoc. Tu mu poskytla trans žena, která dle TMZ podupala střelce svými botami na podpatcích. V médiích se objevuje pouze její občanské jméno s informacemi o tom, že se jednalo o drag queen. To ale vyvrací tweet o střelbě přítomného drag performera. „Ta, která mi zachránila život a šlápla do obličeje střelce, nebyla drag queen, je to trans žena. Neříkejme drag queens trans ženám v době truchlení nad transfobním útokem,“ píše.

Fierro, jak uvedl pro The New York Times, si myslel, že útočníka zabila, což se však nakonec nestalo. Policie vtrhla dovnitř a vzala jej do vazby společně s Fierrem, jelikož zpočátku nevěděla, kdo je opravdový útočník. Veterána však po pár hodinách pustila na svobodu. Bohužel, přítel jeho dcery, Raymond Green Vance, byl během útoku zabit.

23. dubna 2024 13:00 Čas čtení 4:44 Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě

Ke střelbě se o víkendu vyjádřili i představitelé Clubu Q. „Klub je zdrcen nesmyslným útokem na naši komunitu. (...) Děkujeme rychlým reakcím hrdinských návštěvníků, kteří střelce pokořili a ukončili tento nenávistný útok,“ uvedli na Facebooku.

Domů
Sdílet
Diskuse