Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
22. listopadu 2022 20:28
Čas čtení 0:55

Polský prezident Duda naletěl muži, který se vydával za Macrona, nenapálil ho poprvé

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Polský prezident Duda naletěl muži, který se vydával za Macrona, nenapálil ho poprvé
Zdroj: TASR/AP

Ve falešném telefonátu z 15. listopadu člověk se silným ruským přízvukem Dudovi tvrdil, že je Macron. Polský prezident s ním následně mluvil o výbuchu rakety blízko ukrajinské hranice, ke kterému toho dne došlo.

Když polský prezident Andrzej Duda 15. listopadu telefonoval o výbuchu rakety v Przewodówě, myslel si, že mluví se svým francouzským protějškem Emmanuelem Macronem. Ve skutečnosti šlo o falešný telefonát z Ruska. O omylu polské hlavy státu informovala agentura TASR.

Rusové napálili i prince Harryho nebo Eltona Johna

Kancelář prezidenta Dudy v úterý potvrdila falešný telefonát, jehož záznam se již rozšířil na internetu. „Po výbuchu rakety v Przewodówě telefonoval prezident Duda s řadou hlav států a představitelů vlád. Byl mezi nimi i člověk, který se představil jako francouzský prezident Emmanuel Macron. Během rozhovoru si prezident uvědomil, že jde zřejmě o pokus o podvod, a hovor ukončil,“napsala kancelář na Twitter.

Vtipálci, kteří Dudu nachytali, si říkají Vovan a Luxus, vlastními jmény Vladimir Kuzněcov a Alexej Stoljarov, a autorství telefonátu potvrdili. Jeho obsah také zveřejnili na videoplatformě Rutube, což je ruská obdoba YouTube.

„Ahoj, Emmanueli, děkuji za zavolání. Situace je velmi obtížná, jak určitě víš,“ řekl Duda do telefonu. Člověku, o kterém si myslel, že je prezident Macron, vysvětlil, že výbuch způsobila raketa. „Ale zatím nevíme, kdo ji odpálil. Emmanueli, věř mi, jsem nesmírně opatrný. Rusko neviním, nechci válku s Ruskem,“ řekl volajícímu. Celý telefonát trval sedm a půl minuty.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Ruská dvojice nenapálila Dudu poprvé. V roce 2020 imitovala v telefonickém rozhovoru šéfa OSN Antónia Guterrese. Na její žerty ale naletěly i jiné osobnosti, například turecký prezident Recep Erdoğan, Elton John nebo britský princ Harry.

Zpět
Sdílet
Diskuse