Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radka Klučárová
23. listopadu 2022 16:33
Čas čtení 0:24

Boris Johnson: Francouzi žili dlouho v sebeklamu. Německo bylo po invazi Ruska připraveno vzdát se Ukrajiny

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Boris Johnson: Francouzi žili dlouho v sebeklamu. Německo bylo po invazi Ruska připraveno vzdát se Ukrajiny
Zdroj: TASR/AP

Lídři evropských zemí svůj postoj po vypuknutí války podle Johnsona rychle otočili a členské země jej svým jednáním a sounáležitostí překvapily.

Bývalý britský premiér Boris Johnson v rozhovoru pro BBC řekl, že Francie si do poslední chvíle vojenský konflikt mezi Ruskem a Ukrajinou nepřipouštěla. Německo podle Johnsona zpočátku upřednostňovalo rychlou kapitulaci Ukrajiny před dlouhou a vyčerpávající válkou s Ruskem.

Navzdory Johnsonovým výhradám vůči Evropské unii ho její členské země svým jednáním a sounáležitostí překvapily. Lídři a lídryně evropských zemí svůj postoj po vypuknutí války rychle otočili. „Válka byla pro všechny obrovským šokem. Pochopili, že s Putinem se prostě nedá vyjednávat,“ dodal bývalý britský premiér.

Johnson zároveň vyzdvihl práci a úsilí prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského a schválil snahu Ukrajiny o vstup do EU.

Zpět
Sdílet
Diskuse