Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
24. listopadu 2022 7:47
Čas čtení 1:12

Jiří Procházka se vážně zranil, titul v UFC obhajovat nebude a uvolnil ho

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Jiří Procházka se vážně zranil, titul v UFC obhajovat nebude a uvolnil ho
Zdroj: ČTK/Krumphanzl Michal

Procházka si poranil rameno a musí na operaci.

Nejlepší český MMA zápasník Jiří Procházka si jen několik týdnů před obhajobou svého prvního titulu v UFC vážně poranil rameno a musí na operaci, která ho postaví mimo zápasení minimálně na šest měsíců. Pás šampiona se rozhodl uvolnit, vzkázal ale, že si ho vezme zpátky. Informoval o tom prostřednictvím Facebooku.

Procházka: Titul si vezmu zpátky, ať ho bude mít kdokoli

„Při dokončování přípravy na obhajobu titulového pásu v polotěžké divizi UFC jsem se na tréninku v Las Vegas zranil. Poranil jsem si rameno a je nezbytná operace, která mě odstaví minimálně na 6 měsíců,“ vysvětlil Procházka. Po konzultaci s vedením UFC se rozhodl, že nebude brzdit polotěžkou divizi a titul uvolní. 

„Pro titul šampiona UFC si půjdu hned, jak mi doktoři dají zelenou do zápasu. Půjdu si pro ten pás a získám ho, nehledě na to, kdo ho bude aktuálně držet,“ vzkázal. Zápasník se také omluvil svým přátelům, rodině a fanouškům, kteří si koupili vstupenky a plánovali cestu do Las Vegas, aby ho podpořili. Omluvu poslal také svému protivníkovi Gloveru Teixeirovi.

Prezident UFC Dana White pro server yahoo uvedl, že je to nejhorší zranění ramene, jaké lékaři UFC kdy viděli. „Je to opravdu k*revsky zlé. Jeho rameno vypadá zle a vyžaduje to operaci a po ní rozsáhlou rehabilitaci,“nechal se slyšet.

Procházka se stal šampionem UFC v červnu letošního roku. Historicky první šampion z České republiky porazil v Singapuru šampiona Glovera Teixeiru a usedl na trůn pro krále polotěžké divize (do 93 kg). Titul měl obhájit 10. prosince. 

23. listopadu 2022 14:40 Čas čtení 1:26 VIDEO: Rvačky a basketbal dohromady v MMA kleci. V Kazachstánu představili nový bizarní sport VIDEO: Rvačky a basketbal dohromady v MMA kleci. V Kazachstánu představili nový bizarní sport

UFC nabídlo jeho vyzývateli bojovat o uvolněný titul s Rusem Ankalajevem, Teixeira to ale odmítl. Serveru yahoo se nepodařilo získat Teixeirovo vyjádření, podle šéfa UFC chce ale brazilský veterán získat titul zpět přímo od Procházky. O volný titul se tak na UFC 282 utká bývalý šampion Jan Blachowicz s aktuální trojkou žebříčku Magomedem Ankalajevem.

Domů
Sdílet
Diskuse