Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
24. listopadu 2022 12:16
Čas čtení 0:24

Írán: Západ nemá morální kredit na to, aby kritizoval Teherán

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Írán: Západ nemá morální kredit na to, aby kritizoval Teherán
Zdroj: Pixabay/volně k užití

Írán ve čtvrtek kritizoval západní země, které v souvislosti se zásahy Teheránu proti demonstrantům vyzvaly k mimořádné schůzce Rady OSN pro lidská práva (UNHRC). Informuje TASR s odvoláním na zprávu agentury AFP.

Spojené státy a evropské země, které prosazovaly čtvrteční mimořádné zasedání rady, „nemají morální kredit na to, aby jiným kázaly o lidských právech a požadovaly mimořádné zasedání o Íránu“, řekla v Ženevě náměstkyně íránského viceprezidenta Chadídža Karímí zodpovědná za záležitosti žen a rodinné záležitosti.

K ukončení „zbytečného“ použití síly proti demonstrantům v Íránu vyzval ve čtvrtek na mimořádném zasedání Rady OSN pro lidská práva (UNHRC) vysoký komisař OSN pro lidská práva Volker Türk. Podle OSN přišlo od začátku protestů o život 300 lidí, mezi nimi i 40 dětí. Norská lidskoprávní organizace Iran Human Rights (IHR) odhaduje, že obětí by mohlo být celkem i více než 370.

Domů
Sdílet
Diskuse