Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
25. listopadu 2022 19:59
Čas čtení 0:29

Denisa Rohanová kandiduje na prezidentku díky podpisům poslanců, kterým již skončil mandát. Vnitro je uznalo

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Denisa Rohanová kandiduje na prezidentku díky podpisům poslanců, kterým již skončil mandát. Vnitro je uznalo
Zdroj: Denisa Rohanová/1prezidentka.cz

Náměstek ministra vnitra Petr Vokáč uvedl, že ministerstvo bude akceptovat i podpisy bývalých zákonodárců v případě, že přihláška byla podána v době, kdy ještě byli ve funkcích. Rohanová tuto podmínku splnila.

Denisa Rohanová se rozhodla ucházet o Hrad v dubnu 2021, nejprve chtěla usilovat o občanské podpisy. Letos v únoru oznámila, že získala podpisy dvaceti poslanců ČSSD a KSČM během jejich mandátu. Těm ale skončil mandát loni na podzim a v politice už přes rok nejsou. Podpořili ji například exministři Jan Hamáček (ČSSD) a Antonín Staněk (ČSSD), Zdeněk Ondráček (KSČM), Jiří Bláha (ANO) nebo Stanislav Grospič (KSČM). 

Náměstek ministra vnitra Petr Vokáč uvedl, že ministerstvo bude akceptovat i podpisy bývalých zákonodárců v případě, že přihláška byla podána v době, kdy ještě byli ve funkcích. 

Rohanová tuto podmínku splnila, listinu s jejich jmény podala už v době, kdy ji poslanci podpořili, přestože ještě dalšího tři čtvrtě roku nebyly prezidentské volby oficiálně vyhlášeny. Informoval o tom server iRozhlas.

Domů
Sdílet
Diskuse