Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
27. listopadu 2022 10:33
Čas čtení 1:17

ČHMÚ: Česko čeká chladný týden, bude i sněžit

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ČHMÚ: Česko čeká chladný týden, bude i sněžit
Zdroj: Pixabay

Teploty se ale přes den pod nulu nedostanou.

Čeká nás poměrně chladný týden s možným občasným sněžením. Teploty ale přes den nejspíš stále neklesnou pod nulu. Počasí v Česku a ve střední Evropě bude od západu ovlivňovat brázda nižšího tlaku vzduchu. Informuje o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Během neděle bude polojasno až skoro jasno. Později bude oblačnost ubývat. Teploty se vyšplhají na 1–5 °C, při déletrvajícím slunečním svitu může být až 7 °C a na horách kolem nuly. Povane slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr rychlostí 4 m/s.

V noci na pondělí se ochladí, teploty klesnou až na –3 °C. Teplota přes den pak vyšplhá na 1–5 °C. Přes den bude převážně zataženo, místy se mohou objevit i mrznoucí mlhy. Povane slabý jihovýchodní vítr rychlostí 1–4 m/s. Na Českomoravské vrchovině a jižní Moravě bude mírný s rychlostí 3–7 m/s a s nárazy kolem 15 m/s. 

V úterý se budou teploty přes den pohybovat od 1 do 5 °C a bude převážně zataženo. Mlhy se objeví jen ojediněle a místy může přijít mrholení nebo slabé sněžení. Povane slabý jihovýchodní vítr 1–4 m/s, na jižní Moravě 3–7 m/s. Teploty přes nos klesnou a budou se pohybovat mezi 2 a –2 °C.

26. listopadu 2022 6:00 Čas čtení 2:48 Kam na výlet: Medvědí skála propůjčuje turistům ticho a klid. V 18. století na ní vyhasl život posledního krušnohorského medvěda Kam na výlet: Medvědí skála propůjčuje turistům ticho a klid. V 18. století na ní vyhasl život posledního krušnohorského medvěda

Ve středu přes den se teploty udrží ve stejném rozmezí a nepřekročí 5 °C. Bude zataženo, ojediněle se mohou objevit mlhy a mrholení nebo slabé sněžení. Povane slabý východní až severovýchodní vítr rychlostí 1–4 m/s. Teploty v noci klesnou až na –3 °C.

Stejné teploty se udrží i ve čtvrtek, a to jak přes den, tak i v noci. Čtvrteční den bude zatažený, mohou se objevit mlhy, místy mrholení nebo slabé sněžení. Vítr bude jihovýchodní a povane rychlostí 1–4 m/s, na jižní Moravě mírný 3–7 m/s.

Ke konci týdne bude pravděpodobně zataženo s ojedinělými mlhami. Místy může mrholit nebo slabě sněžit, zejména na horách ale může být i polojasno. Nejnižší noční teploty se očekávají od 3 do –2 °C. Přes den od 1 do 6 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse