Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. listopadu 2022 12:21
Čas čtení 1:10
Ondřej Jarůšek

Šampion Kozma: Když s Britem přežiju první kolo, budu ho psychicky lámat. Nevydrží pět kol

Šampion Kozma: Když s Britem přežiju první kolo, budu ho psychicky lámat. Nevydrží pět kol
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Podívej se na videa z produkce organizace Oktagon MMA, která ti přiblíží chystané titulové bitvy na turnaji Oktagon 37.

Organizace Oktagon MMA už 3. prosince uspořádá další velký turnaj v Ostravar Aréně, kde diváci uvidí hned dvě titulové bitvy. Opasek ve veltrové váze bude hájit David Kozma proti Kaiku Britovi a o pás v pérové váze se pobijí Jakub Tichota a Mate Sanikidze. K oběma bitvám vydala organizace doprovodná videa ze série Cesta na OKTAGON.

Cesta z chudoby  

Brito popsal vyrůstání ve skromných podmínkách i motivaci stát se úspěšným, aby rodině pomohl. „Máma nás vždycky vychovávala sama, každý den chodila do dvou tří zaměstnání a já jsem na světě jen pro ni. Chci jí dopřát lepší život,“ uvedl bojovník.

Podle jeho mámy začaly Brita bojové sporty bavit ve 14 letech. Přes den pracoval, večer chodil do školy a pak na trénink. První zápas měl v 16 letech. Teď o necelých 10 let později stojí před životním zápasem.

Anketa:
Kdo podle tebe zvítězí?
David Kozma
Kaik Brito
David Kozma
83 %
Kaik Brito
17 %

Kozma ale svůj opasek už pětkrát obhájil a motivaci vyhrávat má ještě větší po narození dcery. „Když přežiju první kolo, a já ho přežiju, tak ho budu psychicky lámat. On nevydrží pět kol,“ řekl o svém soupeři.

Bitva talentů

Hlavní předzápas obstarají mladí dravci usilující o uvolněný opasek v pérové váze. Oba jsou v Oktagonu neporaženi. Tichota bojovým sportům propadl v sedmi letech, kdy začal s karate. „Absolutně mě to pohltilo,“ říká. Na kontě má nyní pět zápasů bez jediné prohry a do boje nastoupí jako favorit.

Anketa:
Kdo bude šampionem pérové váhy?
Jakub Tichota
Mate Sanikidze
Jakub Tichota
73 %
Mate Sanikidze
27 %

Třiadvacetiletý bojovník z Gruzie však nebude snadným soupeřem. První profesionální zápas měl v 17 letech a prošel si i slavnou organizací ACB. „Mou hlavní motivací v celé mé kariéře je vždycky moje manželka,“ říká zápasník, který se již brzy stane otcem.

O sebevědomí Sanikidzeho svědčí i nedávné prohlášení, podle kterého se po Tichotovi chce utkat i se šampionem lehké váhy Losenem Keitou. Fanoušci se tak mají nač těšit.

Domů
Sdílet
Diskuse