Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. listopadu 2022 13:08
Čas čtení 0:36
Radim Šlechta

FOTO: Podívej se na novou vánoční MHD Prahy. Kudy pojede?

FOTO: Podívej se na novou vánoční MHD Prahy. Kudy pojede?
Zdroj: DPP/Daniel Šabík
NEWS DOPRAVA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Vánoční vozidla můžeš potkávat od prvního adventního víkendu.

I cesta tramvají může být nabitá vánoční atmosférou. Od soboty před první adventní nedělí jsou rozsvíceny některé vozy pražské hromadné dopravy. DPP v letošním roce svoji „vánoční flotilu“ rozšířil o další tři vozy. Informuje o tom na svých stránkách.

V pražských ulicích můžeš od prvního adventního víkendu potkávat tramvaje Škoda 15T ForCity, T3, historickou tramvaj Ringfoffer, Mazačku, retrobus Irisbus Citelis 12M a nově i tramvaje 14T, T3SU a autobus SOR NB 12.

Zahájení provozu vánočních vozidel DPP.Zahájení provozu vánočních vozidel DPP.Zahájení provozu vánočních vozidel DPP.Zahájení provozu vánočních vozidel DPP.
Zobrazit galerii
(6)

„Vánočně nazdobeny jsou letos opět oba vozy lanovky na Petřín, včetně horní stanice lanovky a Muzeum MHD. O vánoční výzdobu se postaraly tisíce vánočních světýlek, vnitřní vánoční dekorace a vnější polepy s vánoční tematikou,“ uvádí DPP.

V sobotu vyjely nasvícené vozy poprvé ze dvora střešovické vozovny. Podle DPP mají více než 23 tisíc světýlek. Zdobí je také vnitřní sváteční dekorace a vnější polepy. Nazdobená vozidla budeš moci potkat až do 6. ledna příštího roku, tedy do tříkrálového svátku. Mapu jejich tras najdeš zde.

Zpět
Sdílet
Diskuse