Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
28. listopadu 2022 13:01
Čas čtení 1:29

Radek Vondráček sdílel fotografii Petra Pavla s fanoušky Putina. Je to fotomontáž, hájí se kandidát na prezidenta (Aktualizováno)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Radek Vondráček sdílel fotografii Petra Pavla s fanoušky Putina. Je to fotomontáž, hájí se kandidát na prezidenta (Aktualizováno)
Zdroj: Kancelaria Sejmu/Paweł Kula/volně k užití

Vondráček po kritice fotografii smazal a Pavlovi se omluvil.

Aktualizováno 13:23 – Poslanec a někdejší předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO) v pondělí na Twitteru sdílel fotografii Petra Pavla, který je na ní zachycen se dvěma muži oblečenými v tričku s obličejem ruského prezidenta Vladimira Putina. Podle slov prezidentského kandidáta se jedná o fotomontáž.

Článek jsme aktualizovali poté, co Radek Vondráček fotografii ze sociálních sítí stáhl a Petru Pavlovi se omluvil.

Po kritice se Vondráček omluvil

„Mě nejvíc fascinují lidé, kteří si na tričko vezmou Putina, nad hlavu českou vlajku, volají hesla o svobodě a zároveň po tom, aby k nám přišel udělat pořádek Putin. To mi přijde jako úplné pomatení,“ citoval Vondráček v popisu fotografie slova Petra Pavla, která bývalý armádní generál pronesl v pořadu Snídaně s Novou

Podle bývalého předsedy dolní komory začínají být aktuální prezidentské volby „úplným bizárem“. Jenže fotografie, na které má Pavel pózovat se dvěma muži v tričku s Vladimirem Putinem, je podle prezidentského kandidáta fotomontáží. To mu do komentářů napsal sám Petr Pavel. „Je to fotomontáž. Však kdo nikdy nesdílel fake, ať hodí kamenem,“ uvedl prezidentský kandidát.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Poslanec Radek Vondráček nejprve fotografii smazat odmítal. „Mám ji z internetu, šíří se poměrně dlouho a nikdo ji doposud nezpochybnil. Může to být nějaká starší recese z jiných, méně napjatých dob, proto jsem neměl důvod ji považovat za fejk,“řekl Vondráček serveru Seznam Zprávy. „Pokud se ukáže, že by měla být upravena, pak ji samozřejmě smažu. Bude to první má takováto zkušenost. Zatím jsem to vždy vyhodnotil správně,“ dodal.

O několik hodin později ale fotografii smazal a Petru Pavlovi se omluvil. „Sdílel jsem fotografii Petra Pavla, která je prý fotomontáží. Dlouho se po internetu šířila a nikdo její pravost nevyvracel, proto jsem neměl důvod ji zpochybňovat,“ zopakoval.

Zpět
Sdílet
Diskuse