Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
29. listopadu 2022 15:42
Čas čtení 1:12

Biatlon začíná, toto je program prvních závodů ve Finsku

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Biatlon začíná, toto je program prvních závodů ve Finsku
Zdroj: Český biatlon/Petr Slavík

Sezónu 2022/2023 zahajují biatlonisté a biatlonistky ve finském Kontiolahti.

Světový pohár v biatlonu 2022/2023 je tady. Novou sezónu otevírá zastávka ve finském Kontiolahti. Velký křišťálový glóbus obhajují Francouz Quentin Fillon Maillet a Norka Marte Olsbu Røiseland, která ale úvodní závody vynechává. Ve Finsku naopak nechybí česká reprezentace v čele s Markétou Davidovou a Michalem Krčmářem. 

Davidová obhajuje malý křišťálový glóbus 

Celý program odstartoval v úterý v odpoledních hodinách vytrvalostní závod mužů na dvacet kilometrů. Nejlepší z Čechů Michal Krčmář skončil s jednou trestnou minutou třináctý. Bodovanou 28. příčkou zahájil sezónu Jakub Štvrtecký. Mikuláš Karlík, Tomáš Mikyska a Jonáš Mareček dojeli při sezónní premiéře na nebodovaných příčkách. 

Žlutý dres pro vedoucího závodníka SP si po dnešku díky teprve druhému vítězství v kariéře oblékne Švéd Martin Ponsiluoma. Vůbec poprvé si pro medaili dojel stříbrný Niklas Hartweg, třetí skončil Němec David Zobel.

Ve středu přijdou po mužích na řadu ženy. A favoritku můžeme hledat i v českých barvách. Markéta Davidová totiž ve vytrvalostních závodech obhajuje malý křišťálový glóbus. Loni první vytrvalostní závod vyhrála. List konkurentek je díky absenci Norek Marte Olsbu Røiseland a Tiril Eckhoff o něco kratší, adeptek na medaili je ale stále dost. Řadit mezi ně musíme hlavně sestry Hannu a Elviru Öberg ze Švédska, Italku Dorotheu Wierer nebo Lisu Theresu Hauser. Právě tato Rakušanka byla v loňském roce jednou z hlavních vyzývatelek Markéty Davidové v boji o trofej. 

Program Světového poháru v Kontiolahti

Po vytrvalostních závodech přijdou na řadu mužské a ženské štafety. Na jednodenní pauzu navážou ještě další individuální závody, konkrétně sprinty a stíhací závody. Následně se Světový pohár přesune do rakouského Hochfilzenu. 

ZávodDatum a čas konání
Vytrvalostní závod mužů 29. listopadu, 13:15
Vytrvalostní závod žen30. listopadu, 13:15
Štafeta mužů1. prosince, 11:00
Štafeta žen 1. prosince, 13:35
Sprint mužů3. prosince, 10:45
Sprint žen3. prosince, 13:45
Stíhací závod mužů4. prosince, 12:15
Stíhací závod žen4. prosince, 14:15
Domů
Sdílet
Diskuse