Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
1. prosince 2022 7:58
Čas čtení 0:53

Zemřela zpěvačka Christine McVie ze skupiny Fleetwood Mac. Bylo jí 79 let

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zemřela zpěvačka Christine McVie ze skupiny Fleetwood Mac. Bylo jí 79 let
Zdroj: Wikimedia Commons/Raph_PH/volně k užití

Úmrtí oznámila ve středu její rodina.

Zpěvačka Christine McVie zemřela ve věku 79 let „v nemocnici v klidu“, cituje prohlášení rodiny deník Independent. Oficiální příčina jejího úmrtí nebyla zveřejněna, hudebnice ale údajně podlehla krátké nemoci.

„Rádi bychom, aby si všichni uchovali Christine ve svých srdcích a připomněli si život neuvěřitelného člověka a uctívané hudebnice, kterou všichni milovali,“ pokračuje oznámení.

K hudební skupině Fleetwood Mac se McVie připojila v roce 1970 po svatbě s baskytaristou Johnem McViem. V 70. a 80. letech se skupina stala jednou z nejznámějších rockových kapel na světě. Po 28 letech v roce 1998 pak McVie z kapely odešla a v roce 2014 se vrátila. Stála za řadou největších hitů legendární kapely, včetně Everywhere, LittleLies či Say You Love Me.

„Neexistují slova, která by popsala náš smutek nad odchodem Christine McVie. Byla skutečně jedinečná, výjimečná a nadmíru talentovaná. Byla tou nejlepší hudebnicí, jakou kdo může mít ve své kapele, a nejlepší kamarádkou, jakou kdo může mít ve svém životě,“ napsala skupina na svůj Facebook

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

K úmrtí se vyjádřil také spoluzakladatel kapely Mick Fleetwood. „Dnes je den, kdy se má drahá, sladká přítelkyně Christine McVie vznesla do vzduchu... a nechala nás, pozemšťany, abychom se zatajeným dechem naslouchali zvukům toho zpěvného ptáka... a připomněla nám všem, že láska je všude kolem nás, abychom se jí mohli dotknout v tomto vzácném životě, který nám byl darován,“ napsal na Twitter.

Domů
Sdílet
Diskuse