Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
1. prosince 2022 10:10
Čas čtení 0:39

ČEZ v příštím roce zvýší mzdy o 10 procent. Každému zaměstnanci vyplatí i bonus 60 tisíc korun

Kategorie:
Ekonomika
Uložit Uložené
ČEZ v příštím roce zvýší mzdy o 10 procent. Každému zaměstnanci vyplatí i bonus 60 tisíc korun
Zdroj: Pexels/Tayssir Kadamany

Odměna ve výši 60 000 korun bude rozdělena do dvou výplat. V listopadové výplatě dostanou zaměstnanci polovinu, druhou půlku pak k lednové výplatě.

Zaměstnanci energetické společnosti ČEZ si od příštího roku přilepší. Mzdy se jim navýší o deset procent. Firma také přidá všem svým pracovníkům odměnu ve výši 60 000 korun. Informovaly o tom Seznam Zprávy

Bonus obdrží zaměstnanci ČEZ ve mzdě za listopad a leden příštího roku. Obdrží tedy 30 tisíc korun každý měsíc. Má jít o kompenzaci současné vysoké inflace, která se vyjednala s odborovými organizacemi. „Promítl se závazek společnosti v kolektivní smlouvě pokrýt zaměstnancům náklady spojené s inflací, která byla v tomto roce mimořádně vysoká,“ uvedl pro Seznam Zprávy tiskový mluvčí ČEZ Roman Gazdík. Informaci potvrdili i zástupci odborů.

Mzdy zaměstnanců v ČEZ firma dlouhodobě nezveřejňuje, nicméně týdeník Ekonom v roce 2019 uvedl, že průměrná výplata v ČEZ bez členů managementu a vedení činí zhruba 69 000 korun.

Celá skupina ČEZ dohromady zaměstnává asi 28 000 lidí, z toho zhruba 20 000 lidí v Česku. Mateřská společnost ČEZ a. s. má asi 5500 zaměstnanců. V dukovanské elektrárně pracuje zhruba 1300 lidí, temelínská elektrárna má asi 1250 zaměstnanců.

Domů
Sdílet
Diskuse