Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
1. prosince 2022 15:10
Čas čtení 0:50

Zásah trval policii 77 minut. Rodiče obětí ji žalují o 27 miliard

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zásah trval policii 77 minut. Rodiče obětí ji žalují o 27 miliard
Zdroj: TASR/AP

Rodiny obětí letního útoku na základní škole v Uvalde žalují orgány činné v trestním řízení. Zásah jim prý trval zbytečně dlouho.

Rodiny zastřelených dětí ze základní školy v Uvalde v Texasu podávají hromadnou žalobu proti několika orgánům činným v trestním řízení. Chtějí odškodné ve výši 27 miliard amerických dolarů. Informuje o tom CNN.

Skupina rodin dětí zastřelených při hromadné střelbě v Texasu žaluje Uvalde Consolidated Independent School District, policejní oddělení školního obvodu, policejní oddělení v Uvalde, texaské oddělení veřejné bezpečnosti a řadu konkrétních osob, které jsou členy nebo bývalými členy těchto orgánů.

77 minut čekání

Několik dní před koncem výuky proběhla na základní škole v Uvalde hromadná střelba. Zemřelo během ní devatenáct dětí a dvě učitelky. Minimálně 17 dalších lidí bylo zraněno. Jednalo se o druhou největší střelbu na škole typu K-12 (ty navštěvují žáci a žákyně od školky do dvanáctého ročníku). Žalobci jako hlavní selhání orgánů uvádí extrémně dlouhou dobu, která strážcům zákona zabrala, než se dostali k zásahu.

„Namísto rychlého provedení organizované a koordinované reakce na aktivního střelce, který pronikl do jinak ‚zabezpečených‘ školních budov na základní škole Robb, čekaly orgány činné v trestním řízení sedmdesát sedm minut. Což značí jejich nefunkčnost a mimořádně to neodpovídá jejich povinnostem,“ tvrdí žaloba. 

19. dubna 2024 15:00 Čas čtení 7:14 Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD

Žaloba uvádí, že střelba způsobila pozůstalým citovou a psychickou újmu. Fakt, že policisté od začátku střelby čekali na zásah, k tomu podle ní výrazně přispěl. Uvaldský školní obvod situaci nekomentoval.

Domů
Sdílet
Diskuse