Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
1. prosince 2022 17:39
Čas čtení 1:46

Český bojovník David Dvořák jde do další bitvy v UFC. Těsně před Vánocemi ho čeká velká výzva

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Český bojovník David Dvořák jde do další bitvy v UFC. Těsně před Vánocemi ho čeká velká výzva
Zdroj: OKTAGON MMA

David Dvořák se utká s Manelem Kapem 17. prosince v Las Vegas.

Jeden z nejúspěšnějších českých MMA bojovníků David „The Undertaker“ Dvořák (20:4) míří do pátého zápasu na půdě prestižní ligy UFC. Do klece se postaví už 17. prosince na turnaji UFC Fight Night 216 v Las Vegas, který bude posledním turnajem organizace UFC v letošním roce. A na Dvořáka čeká nemalá výzva, síly totiž změří s bývalým šampionem japonské organizace Rizin Manelem Kapem (17:6). 

14. října 2021 11:30 Čas čtení 9:51 Platy v UFC: Proč MMA bojovníci vydělávají méně než boxeři a youtubeři? MMA je mladý sport, bude to ještě trvat, říká David Dvořák Platy v UFC: Proč MMA bojovníci vydělávají méně než boxeři a youtubeři? MMA je mladý sport, bude to ještě trvat, říká David Dvořák

Rázná nabídka od UFC

Zástupce královéhradeckého gymu All Sports Academy se do klece vrací po své první prohře v UFC. V březnu jej porazil Matheus Nicolau. Jednalo se o jeho první porážku po zhruba deseti letech. V rámci UFC si předtím připsal tři výhry.

Poslední prohra však pro Dvořáka, dle jeho slov, žádnou roli nehraje. „Nemyslím si, že bych byl po prohře hladovější. Těším se na to jako na každý jiný zápas předtím. Chci vyhrát a to, že jsem naposledy prohrál, pro mě nic neznamená,“ řekl Dvořák před dalším zápasem. 

V oficiálním žebříčku UFC je David Dvořák v rámci muší váhy aktuálně na devátém místě. Jeho nadcházející soupeř Manel Kape je dvanáctý. A jak český bojovník dodal, jinou možnost než zápas vzít skoro ani neměl. „Nebylo moc co zvažovat. UFC rázně řeklo, že je to jediný soupeř na výběr. Takže nebyl vůbec žádný prostor na vyjednávání,“ komentoval Dvořák výběr soupeře.

david dvořák
Zdroj: Getty Images/Chris Unger/Zuffa LLC

Nebezpečný v postoji i na zemi

Kape byl před přestupem do UFC šampionem japonského Rizinu, kde na konci roku 2019 po ukončení Kaie Asakury získal volný titul bantamové váhy. Tři měsíce nato se pak stal prvním angolsko-portugalským zápasníkem v řadách UFC, kde se vrátil do muší váhy.

Manel Kane svůj první duel v UFC prohrál a ani v druhém zápase neuspěl. Stejně jako Dvořák nestačil na Matheuse Nicolaua. Následně ale dokázal hned v prvním kole ukončit Ode' Osbourna a Zhalgase Zhumagulova, a tak jde do pátého zápasu s bilancí 2:2. A jeho kvalit si je Dvořák vědom.

27. září 2022 6:00 Čas čtení 8:31 Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka

„Je bývalým šampionem Rizinu. Je to hodně dobrý soupeř. Je skvělý v postoji, ale nesmím podcenit ani jeho zem a zaměřit se jen na jednu věc. Máme na něj připravenou svou hru, tak uvidíme, co on na to. Je to pro mě další výzva a jsem rád, že mohu bojovat s takovými jmény. Výhra mě asi žebříčkově neposune, ale spíš mi to upevní současnou pozici,“ zhodnotil Dvořák soupeře. 

Dvořák do USA odlétá 3. prosince brzy ráno z Letiště Václava Havla. Za další výzvou ho tradičně doprovodí hlavní trenér Jan Maršálek. Tým rozšíří americký wrestler Asher Frederick, který bude Dvořákovi k dispozici jako sparingpartner a figurant. 

S Dvořákem na zápas neodletí jeho manažer Patrik Kincl, protože ten se připravuje na svůj odvetný zápas s Karlosem Vémolou, jenž se uskuteční 30. prosince v Praze na turnaji OKTAGON 38. 

Domů
Sdílet
Diskuse