Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
2. prosince 2022 12:54
Čas čtení 0:37

Na ukrajinský konzulát v Brně dorazila podezřelá zásilka. Zaměstnanci museli být evakuováni

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na ukrajinský konzulát v Brně dorazila podezřelá zásilka. Zaměstnanci museli být evakuováni
Zdroj: Policie ČR

Šest zaměstnanců ukrajinského konzulátu muselo být evakuováno kvůli podezřelému předmětu. Zásilka podle policie obsahovala živočišnou tkáň.

Policie dnes v dopoledních hodinách zasahovala na ukrajinském konzulátu v Brně, kam dorazila zásilka typově odpovídající těm, které byly zachyceny ve Španělsku. Šest zaměstnanců muselo být evakuováno, stejně jako blízké okolí konzulátu. Policie ČR provedla analýzu obálky a zjistila, že se v ní nachází živočišná tkáň.

2. prosince 2022 8:19 Čas čtení 0:40 V Bašce na Frýdecko-Místecku byl zavražděn mladý muž. Policie zadržela podezřelého V Bašce na Frýdecko-Místecku byl zavražděn mladý muž. Policie zadržela podezřelého

„Na ukrajinský konzulát v Brně dnes ráno dorazila podezřelá zásilka typově odpovídající těm, které byly zachyceny ve Španělsku. Zásilku pomocí RTG kontrolujeme. Budovu a nejbližší okolí včetně mateřské školky jsme spolu s hasiči evakuovali,“ napsala policie na Twitteru. 

Policie zásilku okamžitě podrobila analýze a zjistila, že obálka neobsahuje nástražný výbušný systém. „Nemáme žádné informace o tom, že by pracovníkům konzulátu či nejbližšímu okolí hrozilo nějaké nebezpečí, nicméně stále platí původně vyřčené varování o kontrole příchozí pošty konzulátů a zbrojních společností,“ dodala. 

Ukázalo se, že obálka obsahovala živočišnou tkáň. Případu se ujali brněnští kriminalisté, kteří zásilku odeslali na bližší analýzu do laboratoří.

Domů
Sdílet
Diskuse