Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková ČTK
3. prosince 2022 12:18
Čas čtení 0:45

Vítr zastavil horní úsek lanovky na Sněžku. Pocitová teplota byla ráno až minus 17 stupňů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Vítr zastavil horní úsek lanovky na Sněžku. Pocitová teplota byla ráno až minus 17 stupňů
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Pudelek/volně k užití

Silný vítr v sobotu ráno zastavil horní úsek kabinové lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku.

Spodní úsek lanovky z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu zůstal v provozu. Lanovka na Sněžku může jezdit do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině, uvedli vlekaři na webu lanovky.

Na Sněžce byla v sobotu ráno mlha a teplota se pohybovala kolem sedmi stupňů pod nulou. Pocitová teplota byla kvůli větru kolem minus 17 stupňů. Vítr na vrcholu hory vál v nárazech rychlostí přes 70 kilometrů v hodině, vyplývá z dat měřicí stanice poštovny Anežka na vrcholu Sněžky, na které upozorňuje ČTK.

1. prosince 2022 9:45 Čas čtení 1:49 ČHMÚ: Začíná meteorologická zima, sníh ale zatím pokrývá jen nejvyšší partie hor ČHMÚ: Začíná meteorologická zima, sníh ale zatím pokrývá jen nejvyšší partie hor

K půl 11. dopolední je na vrcholu minus 7 stupňů Celsia, pocitová teplota zůstává na minus 17 stupních. Průměrná rychlost větru je zhruba 12 metrů za sekundu, vyplývá z webu poštovny.

Když je horní úsek lanovky mimo provoz, mohou se lidé z Růžové hory na Sněžku vydat pěšky, trasa měří 2,5 kilometru. Lanovka na Sněžku je v sobotu v provozu od 08:00 do 18:00.

Od začátku listopadu má lanovka pravidelnou podzimní odstávku a jezdí pouze o víkendech. Do pravidelného provozu se vrátí v sobotu 10. prosince.

26. listopadu 2022 6:00 Čas čtení 2:48 Kam na výlet: Medvědí skála propůjčuje turistům ticho a klid. V 18. století na ní vyhasl život posledního krušnohorského medvěda Kam na výlet: Medvědí skála propůjčuje turistům ticho a klid. V 18. století na ní vyhasl život posledního krušnohorského medvěda

Na hřebeny Krkonoš se lidé mohou o víkendu také nechat vyvézt lanovkou z Janských Lázní na Černou horu. Její provoz vítr neomezil.

Domů
Sdílet
Diskuse