Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2022 14:27
Čas čtení 0:58
Adéla Ježková

Podívej se, jak probíhalo natáčení ruky jménem „Věc“ v seriálu Wednesday od Netflixu

Podívej se, jak probíhalo natáčení ruky jménem „Věc“ v seriálu Wednesday od Netflixu
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY
Uložit Uložené

Je ruka jménem Věc, která doprovází rodinu Addamsových, skutečná?

Při sledování nového seriálu Wednesday na Netflixu jsi možná přemýšlel*a, jak probíhalo natáčení ikonické ruky s prostým jménem Věc (Thing). Je skutečná, nebo je zcela vytvořena počítačovou technologií? Tvůrci pořadu se rozhodli vyjít s pravdou ven.

Přestože filmové technologie a vizuální efekty jsou dnes již dost propracované, Věc je skutečnou rukou skutečného člověka. Konkrétně patří herci Victoru Dorobantovi, kterého fanoušci Wednesday oslavují na sociálních sítích za jeho výkon. 

„Wednesday sklízí úspěch, který si zaslouží, a ano, Jenna Ortega také, ale Věc v seriálu vede. Skvělá postava a herec, jenž ji ztvárnil, Victor Dorobantu, který musel skončit se zlomenými zády,“ napsal jeden uživatel na Twitteru. I když se jedná o jeho první hereckou roli, zábavní průmysl mu není cizí. Dorobantu je totiž podle portálu Netflix Life vystudovaný mág, iluzionista a bavič. I to mu možná pomohlo získat roli Věci.

Představitel Věci musel být často i vzhůru nohama

Jak upozorňuje server Pop Buzz, při každém natáčení strávil Dorobantu tři hodiny jen přípravami a oblékáním se do modrého obleku. Ten byl nutný, aby ho tým vizuálních efektů mohl ze záběrů vystříhat – a ponechat v nich jen ruku. Kouzelník musel být také často v dosti nepohodlných pozicích, například vzhůru nohama, pod podlahou, a dokonce i uvnitř zdí.

Doporučeno
KVÍZ: Kdo z rodiny Addamsových jsi? KVÍZ: Kdo z rodiny Addamsových jsi? 2. prosince 2022 8:30

Věc je důležitou součástí každé série Addams Family. V dřívějších sériích ji ztvárnili Ted Cassidy, Christopher Hart a Steven Fox.

Domů
Sdílet
Diskuse