Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
4. prosince 2022 0:08
Čas čtení 0:58

Neuvěřitelná řežba na turnaji Oktagonu MMA: Brazilec porazil šampiona a stal se novým králem

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Neuvěřitelná řežba na turnaji Oktagonu MMA: Brazilec porazil šampiona a stal se novým králem
Zdroj: OKTAGON MMA

Duel Davida Kozmy s Kaikem Britem byl hlavním zápasem turnaje Oktagon 37.

Šampion veltrové váhy organizace Oktagon MMA David Kozma stanul ve své šesté obhajobě proti nebezpečnému Brazilci Kaiku Britovi. Ten šokoval diváky a krále sesadil z trůnu po nevídané řežbě, během které byl hned několikrát blízko ukončení, než k němu nakonec došlo ve třetím kole. Jejich titulová bitva byla zlatým hřebem galavečera Oktagon 37 pořádaného v ostravské Ostravar Aréně a žádného fanouška nenechala chladným. 

Za nejsilnější stránku Kaika Brita je považována jeho rychlost a boj v postoji, zejména v úvodních částech zápasu, kdy své soupeře často tvrdě ukončuje. To, jak nebezpečné ruce má, potvrdil i v sobotu. Hned v prvním kole Kozma po jeho úderech zavrávoral a bylo patrné, že za delší provaz tahal Brito.

4. prosince 2022 8:11 Čas čtení 4:51 Šokující KO za pár sekund, pekelná válka a noví šampioni. Toto byl velkolepý turnaj Oktagon 37 Šokující KO za pár sekund, pekelná válka a noví šampioni. Toto byl velkolepý turnaj Oktagon 37
brito kozma
Zdroj: OKTAGON MMA

Rodák z Karviné ale všem opět dokázal, jak velké srdce bojovníka mu tluče v hrudi. Nehledě na to, kolikrát jej Brito poslal k zemi, ať už přesně načasovaným kontrem, nebo úderem z otočky, Kozma se pokaždé dokázal zvednout. I když to vypadalo, že boj je pekelně blízko ukončení, Kozma šokoval arénu a chtěl se rvát dál.

Kozma se dle očekávání opakovaně pokusil přenést boj na zem, Brazilec ale ukázal i skvělou obranu. Své tažení nakonec Brito završil ve třetím kole, kdy po enormním tlaku a nespočtu úderů, které Kozma vydržel, rozhodčí zápas ukončil ve prospěch Brazilce, který se tak stal novým šampionem veltrové váhy.

David Kozma se šampionem veltrové váhy stal v roce 2018 po porážce Gábora Borárose. Na půdě organizace Oktagon MMA ještě nikdy až do sobotního turnaje neprohrál.

Domů
Sdílet
Diskuse