Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. prosince 2022 8:11
Čas čtení 4:51
Ondřej Jarůšek

Šokující KO za pár sekund, pekelná válka a noví šampioni. Toto byl velkolepý turnaj Oktagon 37

Šokující KO za pár sekund, pekelná válka a noví šampioni. Toto byl velkolepý turnaj Oktagon 37
Zdroj: OKTAGON MMA
ČESKO BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Turnaj Oktagon 37 nabídl jedenáct zápasů, ve kterých jsme se stali svědky ohromných ukončení a momentů, které zvedly diváky ze židlí.

Organizace Oktagon MMA v sobotu 3. prosince znovu zavítala do Ostravy, která ožila bojovými sporty. A na tento večer fanoušci rozhodně jen tak nezapomenou. Tamní Ostravar Aréna se stala dějištěm turnaje Oktagon 37, který přinesl řadu úžasných bitev, velkolepých ukončení, a hlavně dva zápasy o titul, které postavily tisíce fanoušků na nohy. Redakce Refresheru byla na místě a přináší ti přehled všech ostrých duelů.

O37
Zdroj: OKTAGON MMA

Expresní ukončení i napínavé bitvy

Galavečer otevřela bitva Němce Ozana Aslanera s Matějem Kuzníkem, kterého hned při nástupu přivítaly davy domácích fanoušků. Český borec patřil mezi největší favority turnaje a tuto pozici také potvrdil. Nebyla to ale výhra, jakou by si asi představoval. Po takedownu ze strany celou dobu dominantního Kuzníka totiž Aslaner zápas v druhé půlce prvního kola odmával kvůli zranění kolene.

Polák Robert Bryczek se po štaci v zahraničních organizacích vrátil na půdu Oktagonu MMA v plné síle. Jeho soupeř Abdel Driai se jej sice zprvu pokoušel okopávat low kicky, polského bojovníka ale nijak neohrozil. Bryczek po pouhé jedné minutě a pětadvaceti sekundách ukončil zápas expresním KO, a to tvrdou kombinací završenou hákem ze zadní ruky přímo na bradu. Alžířan se jen bezmocně skácel k zemi.


O jediný ženský zápas večera se postaraly mnohonásobná šampionka z postojových disciplín Monika Chochlíková a Katharina Dalisda. Většina zápasu se odvíjela ve prospěch zkušenější německé zástupkyně, která dominovala zejména na zemi, kde se jí dařilo oblíbenou Slovenku držet – zejména v druhém a třetím kole byla převaha evidentní. Od bodových rozhodčí si tak po třech kolech odnesla jasnou výhru 3:0 na body.

Doporučeno
Krev, pláč a bitvy o miliony. Toto byl velkolepý turnaj OKTAGON MMA, který vyvrcholil infarktovým bojem o titul Krev, pláč a bitvy o miliony. Toto byl velkolepý turnaj OKTAGON MMA, který vyvrcholil infarktovým bojem o titul 3. března 2024 8:15

Navzdory jasné výhře ale v krátkém pozápasovém rozhovoru Dalisda prohlásila, že se svým výkonem nebyla zcela spokojená a přála by si divákům předvést ještě lepší zápas. Po krátké dovolené se dle svých slov vrátí rovnou zpět do tréninku a znovu bychom ji mohli vidět bojovat už na únorovém turnaji v Mnichově.

O37
Zdroj: OKTAGON MMA

Na turnaji v Ostravě nechyběly ani těžké váhy, jmenovitě Tadej Dajčman a Adam Plasz. Od těžkotonážníků řada fanoušků očekávala ukončení před limitem a přesně toho jsme se také dočkali.

Palasz hrozil svými kladivy hned od úvodu. Dajčman sice prokázal tvrdost a sám dokázal zasadit několik úderů, po dvou a půl minutách prvního kola se však Palasz trefil přesnou pravačkou a Slovinec padl k zemi. Po výstavním KO si pak řekl o šanci na titul, zatím však není jasné, zda ji od vedení organizace ve svém příštím boji dostane.

Ostravský rebel Václav Mikulášek se musel doslova na poslední chvíli potýkat se změnou soupeře. Místo Nikoly Zlateva se postavil Petru Bartoňkovi, který zápas zachránil, za což mu patřilo uznání. Ačkoliv byl Bartoněk z pohledu bookmakerů velkým outsiderem, Mikuláškovi dokázal navzdory inkasovanému kopu do slabin nepříjemně zatopit, a na zemi se pokusil soupeře dokonce ukončit na submisi.

Mikulášek ale v samotném závěru převzal otěže a v posledních sekundách prvního kola Bartoňka technickým knock-outem ukončil. Promotér Ondřej Novotný slíbil, že Bartoňka v Oktagonu ještě uvidíme. Vítěz Mikulášek, který předtím v MMA vyhrál naposledy v roce 2019, si připsal po čtyřech prohrách důležité vítězství a po boji poděkoval jak rodině a příznivcům, tak i hejterům, kteří mu výhru nepřáli.

O37
Zdroj: OKTAGON MMA

Nejrychlejší KO večera

O jednoznačně nejrychlejší KO večera se postaral bývalý titulový vyzývatel Ronald Paradeiser. Známý slovenský bojovník ukončil brazilského soupeře Felipa da Silvu Maiu přesnou kombinací předního a zadního úderu po neuvěřitelných 21 sekundách. Paradeiser zmínil, že knock-out si již delší dobu nepřipsal, proto to chtěl v sobotu změnit. A povedlo se mu to naprosto na jedničku.


Provinilec Al Matavao den před turnajem převážil přes pět kilo, a jeho soupeř Radovan Úškrt proto zápas odmítl. Místo něj výzvu přijal slovenský ranař Marek Mazuch. Ten do úvodu zápasu vstoupil poměrně opatrně, a ačkoliv byl mnohými favorizován, Matavao zápas rozhodl svými tvrdými háky, kterými Mazucha v prvním kole nemilosrdně uzemnil. Za své několikakilové převážení se omluvil a zdůvodnil jej zdravotními problémy, které mu hubnout dle jeho slov nedovolily.

Doporučeno
Táňa Bystroňová dělá cage girl v Clashi: Jednou mě museli evakuovat v podprsence do zimy, sexy oblečení k této práci patří Táňa Bystroňová dělá cage girl v Clashi: Jednou mě museli evakuovat v podprsence do zimy, sexy oblečení k této práci patří 21. února 2024 12:00

Na turnaji v Ostravě pochopitelně nemohl chybět ani domácí rodák a oblíbenec Jan Široký, který nástupovou písní od Jaromíra Nohavici rozproudil publikum. V kleci se mu postavil německý bojovník Konrad Dyrschka. Oba se postarali o jeden z nejatraktivnějších zápasů večera, a to i přesto, že jsme žádné ukončení před limitem neviděli. Bodové rozhodčí o své výhře přesvědčil více Němec Dyrschka, ovšem i Široký si za svou bojovnost rovněž vysloužil potlesk od diváků.


Vlasto Čepo před ostře sledovaným turnajem sliboval dominantní výhru a svá slova bezezbytku naplnil. Zkušený italský bojovník Mellilo dokázal sice slovenského rodáka trefovat a chvíli se z pohledu diváka zdálo, že jej dostává do problémů, ale dramatickou bitvu po dvou a půl minutách prvního kola rozhodl Čepo ve svůj prospěch svými pověstnými granáty. Na ty otřesený Mellilo nestačil a pod údery Slováka se podlomil.

Úspěch je to pro Čepa ještě o to větší, že jeho nástup do zápasu byl ohrožen zraněním kolene, které si v den turnaje přivodil při vylézání z vany. Zápas ale zrušit nechtěl. A dobře udělal.

Rival slovenského vítěze Matěj Peňáz uvedl, že do hojně diskutovaného vzájemného zápasu s Čepem půjde jen v případě jeho sobotní výhry. Uvidíme tedy, zda se tohoto již dlouho odkládaného střetu někdy v nadcházejících měsících dočkáme.

O37
Zdroj: OKTAGON MMA

Mladí talenti a šílený hřeb večera  

Slova se poté chopili mladí talenti Mate Sanikidze a rostoucí česká hvězda Jakub Tichota, kteří se utkali o uvolněný pás v pérové váze. Diváci se dostávali do varu už v prvním kole, jehož nejvýraznějším momentem byla tvrdá rána z ústupu, kterou Sanikidze poslal Tichotu na pár okamžiků do kolen. Ten se ale dokázal rychle vzpamatovat a vrátit se zpět do boje.

V postoji Sanikidze hrozil i v dalších kolech, ale životně odhodlaný Tichota se sám snažil útoky vracet. Na soupeře však stále mírně ztrácel.

Ani jeden z bojovníků nechtěl dát soupeři nic zadarmo, byl to však právě Sanikidze, kdo v pěti kolech předvedl dominantní výkon. Po pětadvaceti minutách napínavé podívané se ke slovu dostali bodoví rozhodčí, kteří těsným poměrem 2:1 na body prohlásili vítězem Sanikidzeho, ovace ovšem patřily i poraženému Tichotovi, jenž může být na svůj srdnatý výkon hrdý. 

Doporučeno
České hvězdy, neuvěřitelný zvrat a válka o titul! Nabitý turnaj Oktagon 53 přinesl tvrdá ukončení i extrémně napínavé souboje České hvězdy, neuvěřitelný zvrat a válka o titul! Nabitý turnaj Oktagon 53 přinesl tvrdá ukončení i extrémně napínavé souboje 10. února 2024 23:44

Pak už přišel čas na zlatý hřeb večera. Řeč je samozřejmě o šesté titulové obhajobě Davida Kozmy, který veltrové váze neochvějně vládl několik let. Brazilec Kaik Brito ale šokoval arénu. Duel Kozmy a Brita by se dal označit za jeden z nejšílenějších zápasů celého roku, na který se bude ještě dlouho vzpomínat.

Nejsilnější stránkou Kaika Brita je jeho rychlost a boj v postoji. Jeho nástupy do zápasů bývají extrémní a soupeře často v prvních minutách tvrdě ukončuje. A to, jak nebezpečné ruce má, potvrdil i v sobotu. Hned v prvním kole Kozma po jeho úderech zavrávoral a bylo patrné, že je šampion v problémech.

Rodák z Karviné ale navzdory inkasovaným ranám prokázal, že je nesmírně odolný. Nehledě na to, kolikrát jej Brito poslal k zemi, ať už přesně načasovaným kontrem, nebo úderem z otočky, se Kozma pokaždé dokázal zvednout na nohy. I když vrávoral a vypadalo to, že boj je pekelně blízko ukončení, Kozma se chtěl rvát dál až do poslední sekundy.

Kozma se dle očekávání opakovaně pokusil přenést boj na zem, což se mu i podařilo, ale Brito byl dobře vybaven i po stránce obrany. Britův neuvěřitelný tlak nakonec vyvrcholil ve třetím kole, kdy po enormním tlaku a nespočtu úderů, které Kozma vydržel, rozhodčí zápas ukončil ve prospěch Brazilce, který se tak stal novým šampionem veltrové váhy. Výhrou si navíc Brito zajistil i místo v pyramidě Tipsport GameChanger.

O37O37O37O37
Zobrazit galerii
(12)
Domů
Sdílet
Diskuse