Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. prosince 2022 8:52
Čas čtení 1:01
Ilona Hobzová

Režisérka Ledového království přiznala, koho chtěla ve filmu zabít. Postavu zachránil dabér

Režisérka Ledového království přiznala, koho chtěla ve filmu zabít. Postavu zachránil dabér
Zdroj: Walt Disney Pictures
ZAHRANIČÍ FILM ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Po zhlédnutí raného střihu měla režisérka v poznámkách na prvním místě to, že oblíbená postava musí pryč. Rozmyslela si to až díky neodolatelnému dabingu.

Spolurežisérka animovaného megahitu Ledové království a kreativní ředitelka společnosti Walt Disney Animation Jennifer Lee přiznala, že neměla vůbec v oblibě postavičku sněhuláka Olafa. Když se k projektu připojila, byl prý první věcí, kterou chtěla vyškrtnout. 

„Zabij sněhuláka.“

Lee to uvedla v neděli při přebírání novinářské ceny Distinguished Storyteller Award od Losangeleského tiskového klubu. Cenu jí předával herec Josh Gad, který v roce 2013 postavu sněhuláka Olafa namluvil. 

„Josh je Olaf,“ uvedla spolurežisérka animovaného hitu a vysvětlila, že nemluví metaforicky. K práci na filmu Ledové království se totiž podle svých slov dostala až v době, kdy už byl ve vývoji. A přiznala, že po zhlédnutí raného střihu měla v poznámkách na prvním místě to, že musí postavu sněhuláka zabít. 

Jeden z animátorů naštěstí vypracoval tři stránky scénáře, v nichž zohlednil, že by postavu Olafa namluvil právě Gad. Na filmaře totiž herec zapůsobil během televizního vystoupení. A to se nakonec ukázalo jako dobrý krok. Schválila ho i Lee, které přišel neodolatelný. 

Anketa:
Dokážeš si představit Frozen bez Olafa?
Jo, je to nejotravnější postava.
Těžko, má vtipné hlášky.
Vůbec, Olaf je nejlepší.
Jo, je to nejotravnější postava.
7 %
14 Hlasů
Těžko, má vtipné hlášky.
29 %
60 Hlasů
Vůbec, Olaf je nejlepší.
65 %
136 Hlasů

Z Olafa se stal miláček diváků a z Ledového království kasovní trhák, který celosvětově vydělal přes jednu miliardu dolarů. Odnesl si také dva Oscary, a to v kategoriích Nejlepší animovaný film a Nejlepší původní píseň. Ledové království už se dočkalo pokračování. 

Vzniklo také několik krátkometrážních snímků jako Ledové království: Vánoce s Olafem nebo seriál Olafovy pohádky.

Domů
Sdílet
Diskuse