Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
6. prosince 2022 8:26
Čas čtení 1:05

Sníh komplikuje dopravu, vlaky nejezdí na pěti tratích. V tomto kraji je situace nejhorší

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Sníh komplikuje dopravu, vlaky nejezdí na pěti tratích. V tomto kraji je situace nejhorší
Zdroj: Unsplash/Viktor Bystrov/volně k užití (ilustrační obrázek)

Po silném sněžení došlo k zastavení provozu na pěti tratích v Jihočeském kraji. Na Benešovsku dokonce havarovaly nákladní vozy.

Sníh v úterý ráno zkomplikoval vlakovou dopravu. Došlo k zastavení provozu na trati České Budějovice – Praha v úseku mezi Ševětínem a Českými Budějovicemi. Stojí i úsek mezi Horním Dvořištěm a Rybníkem na Českokrumlovsku, nejezdí ani vlaky na trase Hluboká nad Vltavou – Zliv. Na některých tratích jsou popadané stromy a větve. O upozornění Českých drah informovala ČT24

Teploty na jihu Čech se ráno pohybují kolem nuly stupňů Celsia. Sníh je mokrý a těžký. Někde se může sněžení opět změnit v déšť.

Kvůli sněhu došlo ke komplikacím také na Benešovsku a Kutnohorsku. Na silnici I/3, hlavním tahu z Prahy na Tábor, jsou kolony. Na I/3 u Votic na Benešovsku dokonce havarovaly nákladní vozy. Podle předběžných informací by se ale nemělo jednat o vážné nehody, avšak silnice je jen částečně průjezdná.

Anketa:
Co ty a sníh?
Miluju.
Je to komplikované...
Nejsme kamarádi.
Miluju.
52 %
Je to komplikované...
13 %
Nejsme kamarádi.
35 %

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal na úterý výstrahu před sněžením, o kterém jsme tě již informovali. Napadnout může pět až deset centimetrů těžkého sněhu. Výstraha se týká Jihočeského kraje, Vysočiny, Pardubického, Středočeského a Královéhradeckého kraje. Platí od úterní půlnoci do 14:00 hodin odpoledne. Někde se může sněžení opět změnit v déšť.

Policie ČR na svém Twitteru před situací také varuje a nabádá k opatrnosti řidiče za volantem. V Jihočeském kraji policisté zaznamenali od dnešní půlnoci na padesát oznámení kvůli silnému sněžení. „Hlavně na Táborsku a Jindřichohradecku komplikují dopravu popadané stromy. V celém kraji jsou kvůli nehodám a náledí problematicky sjízdné silnice,“ uvádí.

Domů
Sdílet
Diskuse