Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
7. prosince 2022 7:33
Čas čtení 0:35

Kvůli ledovce hrozí komplikace. Výstraha platí v těchto pěti krajích

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Kvůli ledovce hrozí komplikace. Výstraha platí v těchto pěti krajích
Zdroj: TASR - František Iván

Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu v souvislosti s ledovkou, která platí od středečního rána až do oběda. Na pozoru by měli být obyvatelé těchto pěti krajů.

Dopravu v pěti českých krajích bude od středečního rána komplikovat ledovka. Český hydrometeorologický ústav vydal v souvislosti s ledovkou výstrahu, která platí pro Liberecký, Středočeský, Jihočeský kraj, Kraj Vysočinu a Prahu. Nízký stupeň nebezpečí je v platnosti až do oběda.

6. prosince 2022 20:33 Čas čtení 0:56 Štědrý den i Silvestr letos připadají na sobotu. Kdy budou mít studenti a studentky vánoční prázdniny? Štědrý den i Silvestr letos připadají na sobotu. Kdy budou mít studenti a studentky vánoční prázdniny?

„Při poklesu teplot pod bod mrazu se bude lokálně vytvářet náledí nebo zmrazky,“ varují meteorologové. „Hrozí nebezpečí úrazů v důsledku uklouznutí. Na neošetřených komunikacích hrozí problémy v dopravě a zvýšená nehodovost. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně,“ dodávají.

Teploty v průběhu celého týdne by se mohly pohybovat mezi –3 až 4 °C. Spolu s teplotami pod bodem mrazu by do Česka měly přijít také sněhové přeháňky. Sněžit by podle meteorologů z ČHMÚ mohlo především o víkendu, kdy by mohlo napadnout 2 až 15 centimetrů sněhu. 

Domů
Sdílet
Diskuse