Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
9. prosince 2022 11:17
Čas čtení 0:44

Nejmladší černošský starosta v USA: Město v Arkansasu si zvolilo 18letého Jaylena Smithe

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
 Nejmladší černošský starosta v USA: Město v Arkansasu si zvolilo 18letého Jaylena Smithe
Zdroj: Unsplash/Robert Linder

Jaylen Smith se ve svých 18 letech chystá vést město Earle.

Jaylen Smith ještě v květnu maturoval na střední škole v Earle. V úterý ho samotné město Earle v Arkansasu, které čítá 1800 obyvatel, zvolilo za svého starostu. Ve svých 18 letech se tak stal nejmladším černošským starostou v USA. Informovaly o tom britské servery BBCThe Guardian.

Výsledek hlasování byl 235 ku 185. „Moje máma nemůže přestat plakat,“ řekl Smith ve středu pro americký deník Washington Post. „Rád bych poděkoval všem svým podporovatelům za to, že přivedli lidi k volbám. Jsem za vás všechny opravdu vděčný.“

16. listopadu 2022 15:00 Čas čtení 5:10 Mladí lidé ztrácí naději, že může být lépe. Když nás bude víc, tak budoucnost změnit můžeme, říká nejmladší zastupitel Mladí lidé ztrácí naději, že může být lépe. Když nás bude víc, tak budoucnost změnit můžeme, říká nejmladší zastupitel

Smith dodal, že je „čas vybudovat lepší kapitolu“ pro jeho město. Jako první chce přesunout městské policejní oddělení na 24hodinový provoz. Mezi další politické cíle patří tvorba pracovních míst pro mládež a zajištění dopravy pro starší nebo nemohoucí obyvatele do obchodů s potravinami.

„Někde začít musíte, to opravdu musíte. Nechtěl jsem se stát starostou, až by mi bylo 30 nebo 40 let, když jím můžu být teď,“ poznamenal Smith.

Jeho protikandidát Nemi Matthews Sr. pro The Hill uvedl, že plně chápe historický význam jeho vítězství. „Je to úžasné. O tomto historickém okamžiku budou číst generace a generace lidí,“ řekl.

Domů
Sdílet
Diskuse