Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. prosince 2022 14:41
Čas čtení 0:50
Kuni Nguyenová

Na pražském Chodově se otevřel první cirkulární obchod. Podívej se, co všechno tam ulovíš

Na pražském Chodově se otevřel první cirkulární obchod. Podívej se, co všechno tam ulovíš
Zdroj: Unsplash/Becca McHaffie/volně k užití
MÓDA EKOLOGIE MÓDA PRAHA UDRŽITELNOST ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Projekt má měsíc na to, aby ukázal, zda je o „sekáčové“ zboží zájem. Obzvlášť když se nachází v obchodním centru, v srdci samotného „chrámu konzumu“.

V nákupním centru Westfield Chodov otevřeli tento týden (konkrétně 6. prosince v 9 hodin) první cirkulární obchod na českém trhu s názvem No Neke. Veškeré nabízené zboží je z druhé ruky, jde o různorodý sortiment. Projekt je zatím ve zkušební verzi, po které se vyhodnotí, zda jsou Češi a Češky na nákup zboží z druhé ruky připraveni. Informovaly o tom servery Forbes a Mediaguru.

Prodejna nabízí módu například ze secondhandů 1981 nebo Tak trochu jiný sekáč. Na místě je také možné si zakoupit, případně si nechat opravit iPhone z druhé ruky od Levné iPhony. Ke koupi jsou i elektrokola z EbikePartners. K dostání je též dětské oblečení a hračky od Ebuu nebo bytové vintage doplňky od Eterle. Kamenná pobočka zároveň slouží jako výdejna pro Reknihy.

Doporučeno
Nepřátelská architektura necílí jen na bezdomovce v Praze. Nutí utrácet i tebe Nepřátelská architektura necílí jen na bezdomovce v Praze. Nutí utrácet i tebe 7. prosince 2022 17:30

„Chodov je to úplně nejlepší nákupní centrum v Česku, a právě proto tady jsme. Chceme jít přímo k jádru a ukázat největší cílové skupině, že to jde i jinak,“ říká Radek Hampl, který má na starost provoz prodejny a vyjednával i podmínky s pronajímatelem. Zároveň je ředitelem pobočkové sítě Bonami.

Jak ale poznamenal server Ekonews, po měsíční lhůtě se ukáže, zda je samotné umístnění prodejny výhodou, nebo spíše na škodu. Nachází se totiž v sousedství značek, jako jsou Max Mara, Hugo Boss či Karl Lagerfeld.

Domů
Sdílet
Diskuse