Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
9. prosince 2022 16:44
Čas čtení 0:53

Céline Dion odkryla, že jí byla diagnostikována vzácná nemoc. Odložila kvůli tomu turné

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Céline Dion odkryla, že jí byla diagnostikována vzácná nemoc. Odložila kvůli tomu turné
Zdroj: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Dion v důsledku diagnózy přeložila své evropské turné, které mělo začít na jaře 2023, aby se v tuto chvíli mohla soustředit na své zdraví.

Céline Dion v emotivním videu, které 8. prosince zveřejnila na svém účtu na Instagramu, prozradila, že žije s vzácnou neurologickou poruchou zvanou syndrom strnulé osoby. „Vždy jsem byla otevřenou knihou, ale v minulosti jsem nebyla připravená o tom mluvit. Teď už jsem připravená,“ uvedla čtyřiapadesátiletá zpěvačka. Informoval o tom server Guardian.

„Dlouho jsem se potýkala se zdravotními problémy a bylo pro mě opravdu těžké těmto výzvám čelit... Nyní vím, co způsobovalo všechny ty křeče, které jsem měla. Křeče bohužel ovlivňují všechny aspekty mého každodenního života, někdy mi způsobují potíže při chůzi a nedovolují mi používat hlasivky ke zpěvu tak, jak jsem zvyklá,“ pokračovala.

„Mám vedle sebe skvělý tým lékařů, kteří mi pomáhají se uzdravit, a své drahé děti, které mě podporují a dávají mi naději. Každý den tvrdě pracuji se svým terapeutem podpůrné medicíny, abych znovu získala sílu a schopnost vystupovat, ale musím přiznat, že je to boj,“ prohlásila. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Céline Dion (@celinedion)

Dion v důsledku této diagnózy přeložila své evropské turné, které mělo začít na jaře 2023, aby se v tuto chvíli mohla soustředit na své zdraví.

SPS postihuje přibližně jednoho ze 200 000 lidí ve Velké Británii a je způsoben tím, že imunitní systém těla napadá sám sebe. Na toto onemocnění neexistuje lék, ale ve většině případů je léčitelné pomocí chemických zásahů a imunitních terapií.

Domů
Sdílet
Diskuse