Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
13. prosince 2022 20:30
Čas čtení 1:01

Senátní podvýbor nepodpořil návrh na cenu za věrnost v manželství. Daniela Kovářová prý připravuje nový projekt

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Senátní podvýbor nepodpořil návrh na cenu za věrnost v manželství. Daniela Kovářová prý připravuje nový projekt
Zdroj: AK Daniela Kovářová/volně k užití

„Mí kolegové se evidentně lekli mediální hysterie,“ uvedla Kovářová, která návrh podporovala.

Senátní podvýbor pro rodinu dnes nepodpořil návrh senátorek na udělování ceny za věrnost v manželství. Na facebookovém profilu to uvedla senátorka Daniela Kovářová, která návrh podporovala. „Mí kolegové se evidentně lekli mediální hysterie. Dnešní doba bezohledně jako novou normu prosazuje ujeté výstřelky, zato poctivé a osvědčené diamantové svatby nejsou dost v módě,“napsala.

Kovářová: Mám připraven vlastní projekt

S návrhem oceňovat manželské páry za věrnost přišla nezávislá senátorka Jitka Chalánková. „Myšlenka je ocenit manželské páry za desetiletí soužití. Chceme ukázat krásu manželského svazku. Představovala bych si to tak, že různé organizace nebo obce budou navrhovat páry, které jsou dobrým příkladem,“uvedla tehdy. Odmítala ale, aby na ocenění byly nominovány páry, které žijí v registrovaném partnerství. 

Návrh ale neprošel. Zklamání z toho vyjádřila i Daniela Kovářová, která dlouhodobě podporuje uzákonění manželství jako svazku muže a ženy: „Charakteristikou dlouhodobého dobrého manželství je vytrvalost, vzájemný respekt, podpora, spolehlivost, pomoc, zdravé rodinné vztahy a společná péče o děti. Z veřejné debaty se zdá, jako by dobré manželství vůbec neexistovalo. Jako by nebylo normální. Ale je. Jen není dost vidět.“

Kovářová se ale ceny za věrnost v manželství nehodlá vzdát. „Mám už ale připraven vlastní projekt, jak tuto svou iniciativu uskutečnit i bez podpory státu,“ doplnila senátorka, která proslula mnoha kontroverzemi. Uvedla například, že sexuální obtěžování je přirozená věc. Svou kandidaturu do Senátu postavila na tvrzeních, že chce bránit normální svět. „Chci říkat pravdu. Chci říkat, že někdo je cikán nebo černý, chci rodinu, kterou tvoří muž a žena,“nechala se slyšet.

Zprávy z domova najdeš na Refresheru na jednom místě.
Domů
Sdílet
Diskuse