Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. prosince 2022 20:30
Čas čtení 0:55
Radim Šlechta

Cillian Murphy jako otec atomové bomby. Sleduj video k novému filmu Christophera Nolana

Cillian Murphy jako otec atomové bomby. Sleduj video k novému filmu Christophera Nolana
Zdroj: Universal Pictures
NEWS CHRISTOPHER NOLAN CILLIAN MURPHY FILMY 2023 NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Za jak dlouho se svět navždy změní? Odpověď najdeš v novém teaseru na film Oppenheimer od Christophera Nolana, který v reálném čase odpočítává čas do své premiéry, a to na minuty přesně.

Přímý přenos upoutávky můžeš pod názvem Oppenheimer Announcement (hlášení) sledovat na YouTube. Poprvé v něm uvidíš Cilliana Murphyho jako otce atomové bomby i to, jak vypadá jaderný výbuch ve filmu bez použití speciálních efektů. 

Christopher Nolan natočil jeden z nejočekávanějších filmů příštího roku. Uvede ho 21. července 2023. V teaseru ale prozrazuje zatím relativně málo. Uvidíš ale Cilliana Murphyho jako Roberta Oppenheimera nebo náznak výbuchu. Ten si Nolan, který se ve filmech často brání digitálním efektům, natočil přímo na place.

Doporučeno
České filmové bizáry přelomu tisíciletí: Co se vyplatí vidět a z čeho ti budou krvácet oči? České filmové bizáry přelomu tisíciletí: Co se vyplatí vidět a z čeho ti budou krvácet oči? 12. prosince 2022 11:00

Podobný přístup volil například ve filmu Tenet, kde nechal nabourat Boeing 747, v Temném rytíři nechal vybuchnout kamion a ve filmu Interstellar vypěstoval jeho tým 200 hektarů kukuřičného pole. Nolan tedy evidentně nedělá kompromisy a Oppenheimer jeho tvorbu posouvá zase o pár kroků dál.

První nedigitální výbuch atomové bomby na filmových plátnech ale není jediným zlomovým momentem v kinematografii, který Oppenheimer přinese. Jedná se také o první černobílý film, který se natočil ve velkorozměrovém formátu IMAX. Zároveň je Oppenheimer prvním Nolanovým snímkem, který natočil pro Universal, všechny dřívější vznikly pod Warner Bros.

Doporučeno
Nároky Avatara 2 splňuje jediné kino v ČR. Vysvětlujeme, proč se u nás promítá 15 verzí filmu a na kterou zajít Nároky Avatara 2 splňuje jediné kino v ČR. Vysvětlujeme, proč se u nás promítá 15 verzí filmu a na kterou zajít 15. prosince 2022 13:00

Kromě Cilliana Murphyho uvidíš ve filmu také Caseyho Afflecka, Matta Damona, Garyho Oldmana, Ramiho Maleka nebo Roberta Downeyho Jr.

Robert Oppenheimer byl americký vědec, kterému se přezdívá také „otec atomové bomby“. Takovou přezdívku získal pro svou účast na projektu Manhattan. Nolan jej zmínil už ve filmu Tenet z roku 2020, kde se o fyzikovi baví postava protagonisty s Pryiou. 

Domů
Sdílet
Diskuse