Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda TASR
16. prosince 2022 10:22
Čas čtení 1:03

V Berlíně prasklo největší cylindrické akvárium na světě

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V Berlíně prasklo největší cylindrické akvárium na světě
Zdroj: Wiki Commons/Dellex

Obrovská rána a spousta vody a uhynulých mořských živočichů. Tak popisují hosté prasknutí světového největšího cylindrického akvária v Berlíně.

V polyfunkční budově DomAquarée v německém Berlíně prasklo v pátek brzy ráno velkoobjemové akvárium. Voda z něj zaplavila i ulice v centru města, oznámila mluvčí berlínské policie, informuje TASR podle zprávy agentury DPA. Dva lidé měli být zraněni.

23. srpna 2021 8:43 Čas čtení 0:53 Australské akvárium se pochlubilo dvěma páry gay tučňáků. „Víme, že budou skvělými pěstouny, když to bude třeba,“ píší chovatelé Australské akvárium se pochlubilo dvěma páry gay tučňáků. „Víme, že budou skvělými pěstouny, když to bude třeba,“ píší chovatelé

V hotelu, který se v budově nachází, byl kolem 05:45 slyšet velmi hlasitý zvuk. Následně se na ulici zřítily části fasády budovy DomAquarée. „Akvárium je poškozeno, uniká z něj voda. Situace v tuto chvíli není jasná,“ uvedla místní hasičská služba na sociální síti Twitter. Zároveň dodala, že na místo bylo vysláno 100 hasičů.

Podle německého Bildu voda roztříštila veškeré sklo a vytekla na ulici. Dva lidé měli být zraněni. Všichni hosté hotelu, který se v komplexu u akvária nachází, jej údajně musí opustit.

DomAquarée se nachází na ulici Karla Liebknechta – hlavní dopravní tepně v centru Berlína. Po incidentu ji museli uzavřít. Centrum pro dopravní informace na Twitteru uvedlo, že na silnici se nachází „extrémní množství vody“.


V budově DomAquarée se nachází akvárium s mořskými živočichy a tzv. AquaDom, který praskl. Jedná se o velkoobjemové akvárium, ve kterém se nacházelo asi 1500 druhů tropických ryb a bylo populární turistickou atrakcí.


Podle webové stránky budovy DomAquarée byl AquaDom „největším volně stojícím cylindrickým akváriem na světě“. Podle agentury DPA obsahovalo až milion litrů slané vody a v roce 2020 bylo zmodernizováno. A jak krásně vypadalo, ukazuje například tento post na Twitteru.

Zprávy ze světa najdeš na Refresheru na jednom místě.
Domů
Sdílet
Diskuse