Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. prosince 2022 15:53
Čas čtení 1:15
Adéla Švehlíková

ASICS x Florence Tétier: Prohlédni si šperk jakožto doplněk obuvi

ASICS x Florence Tétier: Prohlédni si šperk jakožto doplněk obuvi
Zdroj: Jogging Marseille/propagační materiál
MÓDA
Uložit Uložené

Asics navázal spolupráci s francouzskou designérkou Florence Tétier, která navrhla šperky pro model tenisek Gel Nimbus 9. V rámci projektu Crafts for Mind putoval výtěžek z dražby 30 párů na alternativní asociativní školu École Démocratique de Paris.

Šperk jako doplněk obuvi, i to je možné. Konkrétně je řeč o spolupráci japonské sportovní značky Asics s francouzskou umělkyní, designérkou a kreativní ředitelkou módního domu Jean Paul Gaultier, Florence Tétier. Ta pro tenisky tohoto giganta navrhla šperky ve třech barevných provedeních.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Florence Tétier (@florencetetier)


Spojení sil těchto dvou stran představuje bezesporu jednu z nejzajímavějších spoluprací letošního roku, která rovněž přispívá na dobrou věc. Od 14. do 15. prosince bylo 30 párů modelu Gel Nimbus 9, zdobených exkluzivními šperky, odprezentováno v konceptuálním obchodě s názvem Jogging Marseille, jenž tento projekt hostoval.

Současně byly tyto páry bot k dispozici v dražbě, jejíž výtěžek putoval na École Démocratique de Paris. EDP je alternativní asociativní škola otevřená od roku 2016. Vítány jsou děti od 5 do 18 let, kde se každý bez ohledu na věk může vzdělávat samostatně podle svých potřeb.

ASICS/Florence Tétier.
ASICS/Florence Tétier. Zdroj: Jogging Marseille/propagační materiál
ASICS/Florence Tétier.
ASICS/Florence Tétier. Zdroj: Jogging Marseille/propagační materiál


Cílem společnosti Asics je propagace duševního zdraví na stejné úrovni jako zdraví fyzického. Tomu má napomoci program s názvem Crafts for Mind, v rámci kterého Asics navazuje partnerství se současnými umělci. Tentokrát se jedná o kolaboraci s Florence Tétier. Tato pařížská módní designérka a spoluzakladatelka časopisu Novembre působí taktéž jako návrhářka šperků.

Její značka nese název Tétier Bijoux a na trhu funguje téměř 5 let. Florence se v konceptu Tétier Bijoux chtěla odklonit od digitálních aspektů tohoto odvětví, a tak si zvolila cestu rekuperace zastaralých předmětů a materiálů, z nichž vytváří nové kusy. Jejím záměrem není vybudovat velké impérium, nýbrž pracovat v malém měřítku, aby mohla jednotlivé šperky tvořit sama. 


Tétier v tomto případě zhmotňuje motto „Nothing dies, everything is transformed“, kdy organické květinové a mořské tvarosloví ožívá ze starých plastových předmětů. Každý kousek je naprostý unikát a je přizpůsoben párům bot Gel Nimbus 9, které sama Florence nosí každý den. Spojení sochařských květinových ornamentů se siluetou tenisky vytváří nekonvenční, ale fungující symbiózu, díky níž se otevírají nové možnosti využití šperků. 

Domů
Sdílet
Diskuse