Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
22. prosince 2022 19:18
Čas čtení 0:54

Na pražském letišti bude taxislužbu zajišťovat Uber. Letiště tím chce předejít podvodům na turistech

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na pražském letišti bude taxislužbu zajišťovat Uber. Letiště tím chce předejít podvodům na turistech
Zdroj: Unsplash/Paul Hanaoka

Vítěz tendru garantuje pevně stanovenou cenu jízdy předem, aby nemohlo docházet k cenovým podvodům na neznalých cestujících, a zajištění dopravní obslužnosti v režimu 24 hodin.

Novým provozovatelem taxislužby na Letišti Václava Havla Praha bude od jara 2023 společnost Uber. Zvítězila v koncesním řízení, do kterého se přihlásili dva uchazeči. Vítěz tendru garantuje pevně stanovenou cenu jízdy předem, aby nemohlo docházet k cenovým podvodům na neznalých cestujících, zajištění dopravní obslužnosti v režimu 24 hodin denně a vozový park ve stáří maximálně do pěti let z vozů převážně vyšší střední třídy. Informovalo o tom letiště na svých stránkách. 


„Taxi služba je pro nás klíčová. V koncesním řízení jsme kladli důraz na požadavky cestujících, kteří především chtějí znát cenu předem. Nový taxi operátor bude poskytovat své služby pod neustálou kontrolou letiště. Všechny jízdy, i ty, které budou mimo Prahu, musí být v souladu s nařízením o maximálních cenách,“ říká člen představenstva Letiště Václava Havla Praha Jakub Puchalský.

„Svět se dynamicky mění, a pokud nechceme zůstat pozadu, musíme na tento vývoj reagovat i soustavným zlepšováním nabídky služeb zákazníkům. Věřím, že nový provozovatel taxislužby naplní očekávání, která od něj v tomto ohledu vedení letiště má,“ dodává ministr financí Zbyněk Stanjura.

Současným provozovatelům končí smlouva v lednu 2023. Nový operátor taxi zahájí přípravu tak, aby mohl co nejdříve po uplynutí stávající spolupráce nabízet své služby. Provozovatel bude mít povinnost před každou jízdou stanovit konečnou cenu, kterou vypočítá jeho software. Výsledná cena jízdného pak nesmí překročit dohodnutou cenu, a to ani při změně trasy nebo čekání v koloně.

Domů
Sdílet
Diskuse