Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
28. prosince 2022 19:42
Čas čtení 0:57

Na silvestra v mikině. ČHMÚ očekává až 15 °C

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na silvestra v mikině. ČHMÚ očekává až 15 °C
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Žádný sníh, ale spíše jarní teploty. Konec roku by Češi měli oslavit bez zimních bund pod zamračenou oblohou.

Českou republiku čeká opravdu teplý konec roku. Podle předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) lze očekávat, že se nejvyšší denní teploty zejména v Čechách vyšplhají až k 15 °C. Na Moravě by to mělo být o 4 stupně méně. Srážky spadnou spíše jen na horách, půjde však o přeháňky nebo déšť.

28. prosince 2022 17:03 Čas čtení 1:27 Zelenskyj představil mírový plán. Kreml nesouhlasí a trvá na připojení anektovaných oblastí k Rusku Zelenskyj představil mírový plán. Kreml nesouhlasí a trvá na připojení anektovaných oblastí k Rusku

Kdo se těšil na konec roku v Česku oslavený válením se ve sněhu nebo sjížděním sjezdovek na přírodním sněhu, bude s největší pravděpodobností smutný. Nejnovější předpověď se sněhem totiž nepočítá. Již ve čtvrtek by se rtuť teploměru měla v nejvyšších denních teplotách dotknout 10 °C. Na horách by však mělo ještě sněžit, na zbytku území by měly spadnout přeháňky nebo déšť.

V pátek bude počasí prakticky totožné jako ve čtvrtek, avšak s tím, že očekáváme i mlhy. V sobotu se pak ještě oteplí. „Očekáváme zataženo až oblačno, na Moravě místy mlhy. Zejména na horách pak místy přeháňky nebo občasný déšť a během dne ustávání srážek a večer ubývání oblačnosti,“ napsali meteorologové.

„Nejnižší noční teploty dosáhnou 8 až 4 °C, na Moravě místy kolem 3 °C. Během noci pak přijde oteplování, kdy nejvyšší denní teploty dosáhnou 11 až 15 °C a na Moravě 7 až 11 °C,“ dodali.

Nový rok bude připomínat jaro

Prvního ledna bude převážně polojasno a na Moravě budou vpodvečer místy mlhy. Počasí vydrží jarní, tedy až 15 °C, na začátku pracovního týdne se ale počasí začne kazit. V pondělí teplota vyšplhá k „pouhým“ 12 °C.

Zpět
Sdílet
Diskuse