Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková ČTK
30. prosince 2022 14:49
Čas čtení 0:47

Traktor, který na vlečce převážel 18 lidí, havaroval. Na místo letěl vrtulník

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Traktor, který na vlečce převážel 18 lidí, havaroval. Na místo letěl vrtulník
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Na místě zasahovaly také tři jednotky hasičů. Ti poskytli účastníkům nehody první pomoc a asistovali letecké záchranné službě a zdravotnické záchranné službě při ošetření i transportech zraněných.

U Němčic nad Hanou na Prostějovsku se dnes dopoledne střetlo osobní auto s traktorem, který na vlečce převážel 18 lidí. Deset lidí se při nehodě zranilo, sdělila ČTK mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Podle policejní mluvčí Miluše Zajícové na místě přistál také vrtulník, který jednoho ze zraněných přepravil do nemocnice, další lidé utrpěli lehčí zranění. Nehoda se stala v úseku mezi Němčicemi nad Hanou a Výšovicemi v blízkosti železničního přejezdu. Její okolnosti se vyšetřují.

Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů 

Nehoda se stala před 10:00 v katastru obce Dobromilice v blízkosti železničního přejezdu. „Podle prvotních informací začalo osobní vozidlo předjíždět traktor s vlečkou, na které seděly téměř dvě desítky osob, a to v okamžiku, kdy traktor začal odbočovat vlevo, a došlo ke střetu. Po nehodě byl jeden z účastníků letecky transportován do nemocnice a několik dalších osob utrpělo lehčí zranění,“ uvedla policejní mluvčí.

Na místě zasahovaly také tři jednotky hasičů. Ti poskytli účastníkům nehody první pomoc a asistovali letecké záchranné službě a zdravotnické záchranné službě při ošetření i transportech zraněných. Podle policie byly dechové zkoušky a orientační testy u řidičů negativní. Policisté dopravu na místní komunikaci po dobu vyšetřování nehody odklánějí přes Pivín a Dobromilice, dodala policejní mluvčí.

Domů
Sdílet
Diskuse